Mulig dansk Tour de France-start: ’De er nødt til at tænke på os’

Michael Valgren mener, at dansk succes i cykelløb kan hjælpe med at få en Tour de France-start til Danmark.

Danmark har rullet det tunge skyts ud i jagten på at få Tour de France til Danmark. Her er Tourens løbsdirektør, Christian Prudhomme, flankeret af statsministeren og kronprinsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Verdens største cykelløb, Tour de France, har for vane at lade løbe starte i andre lande end Frankrig. Derfor forsøger man fra dansk side at trække det store etapeløb til Danmark i 2021.

På den internationale cykelscene markerer de danske ryttere sig ekstremt positivt for tiden. I februar vandt Michael Valgren Omloop Het Niuewsblad, mens han for få uger siden blev nummer fire i Flandern Rundt, hvor danske Mads Pedersen tog en andenpladsen.

Søndag vandt Michael Valgren så en enormt flot sejr Amstel Gold Race, og den danske cykelstjerne tror, at arrangøren af Tour de France – ASO – skeler til dansk succes i løbene, når de skal vælge startland til Touren.

- Det tror jeg. Jeg kan ikke forestille mig andet. Selvfølgelig kommer det også an på kroner og øre og hvor mange penge, Danmark vil lægge i det. Men jeg er sikker på, at det gør det nemmere, at få et internationalt cykelløb til landet, når man har så store ryttere som Jakob Fuglsang, som jeg selv er ved at blive, og som Mads Pedersen. De er nødt til at tænke på os, siger Michael Valgren til DR.

Gevinst for projektet

Bag det dansk bud på en Tour-start står Sport Event Danmark. Her tør direktør Land Lundov ikke sige, hvor meget værdi, ASO tillægger den danske cykelsucces, men det kan i hvert fald ikke forværre et dansk buds chancer.

- Jeg har svært ved at vurdere det, for man skal nok spørge ASO, hvilke ting de vægter højt i forbindelse med en tildeling af Tour-starten. Min personlige overbevisning er, at det på ingen måde skader, at danske ryttere er helt fremme i feltet. Det er kun en gevinst for det danske projekt, siger Lars Lundov til DR.

- Dansk succes er med til at underbygge, at det giver rigtig god mening at placere Tour-starten i Danmark. Det dokumenterer, at cykling fylder meget i Danmark, og at vi formår at have nogle topryttere, der kan gøre sig gældende, siger han.

Begrundet optimisme

I det hele taget ser direktøren fortrøstningsfuldt på muligheden for, at vi kan få verdens største cykelløb til de danske gader og stræder.

- Jeg tror, vores projekt er i god gænge. Jeg tror, der er en god chance for, at det kan lykkes at få Touren til Danmark. Den optimisme bunder i, at der har været et vedholdende arbejde fra dansk side overfor ASO. De har sagt mange gange, at de er imponerede over, at hele Danmark - inklusiv det officielle Danmark – står bag det danske bud. Det skaber en begrundet optimisme. Og så er det jo bare supergodt, at vi meget aktuelt kan fremvise, at de danske cykelryttere formår at skabe nogle topresultater, siger Lars Lundov.

ASO har allerede præsenteret Tour de France-ruten for 2019 og 2020, som altså ikke får start i Danmark. Hvornår 2021-ruten offentliggøres, tør Lundov ikke spå om, men hos Sport Event Danmark har man et håb om, at afgørelsen kan komme i første halvdel af 2019.

Facebook
Twitter