Nu kommer Pyrenæerne: Fuglsang vil angribe bagfra

Det danske klassementhåb forventer en hård sidste uge i Tour de France.

Jakob Fuglsang mener, at den sidste uge i Tour de France bliver den hårdeste. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Efter en velfortjent hviledag er Tour de France-feltet klar til at gå ind i løbets afgørende fase. Den sidste uge frem mod Paris starter tirsdag, når rytterne rammer den sydfranske bjergkæde Pyrenæerne.

Danske Jakob Fuglsang har tabt vigtige minutter i løbets første to uger, og han skal nu forsøge at hente det tabte, hvis han skal gøre sig håb om en plads i toppen af klassementet, når Touren slutter søndag.

- Det har hele tiden ligget i baghovedet, at Touren er lang, og at den sidste uge bliver rigtig hård. Så der har skullet spares, hvor der kunne. Men nogle ryttere er måske blevet grebet af stemningen. Forhåbentlig kan det ændre noget i Pyrenæerne, så det går den rigtig vej. Mine bedste resultater har jeg lavet, når jeg er kommet bagfra. Det håber jeg at kunne gøre igen nu, siger Jakob Fuglsang til DR.

Den danske Astana-kaptajn tabte flere minutter til konkurrenterne i Alperne, og da feltet lørdag ramte Central Massif og byen Mende, smed Fuglsang endnu et halvt minut til favoritterne. Det på trods af, at han faktisk kørte så godt, han kunne.

- Det var ikke, fordi jeg underpræsterede, at jeg ikke var med helt fremme på Mende-etapen. Jeg kørte egentlig op til mit bedste, men det var bare ikke nok til at følge med de allerforreste. Nu må vi se, om jeg har mere at skyde med i den sidste uge. Om jeg kan være mere konstant, siger Fuglsang.

Podiet er langt væk

Før Tour de France var Jakob Fuglsangs erklærede mål at køre sig til en samlet podieplads. To tredjedele inde i Touren er han på niendepladsen mere end seks minutter efter Geraint Thomas i den gule trøje. Fuglsang erkender, det bliver svært at nå den oprindelige målsætning.

- Umiddelbart ligger jeg ikke helt, hvor jeg gerne ville. Især ikke med tanke på tidsforskellene i klassementet. Der var en dag, hvor jeg ikke kørte op til mit normale, og det er de tre et halvt minut, jeg mangler nu. Jeg er egentlig stadig fortrøstningsfuld i forhold til resten af Touren.

- Sådan som Geraint Thomas, Froome og Tom Dumoulin er kørende, så ser podiet meget svært ud. Men med få dage tilbage af Giroen, var det nok også de færreste, der havde troet, at Froome ville vinde. Der kan ske meget, og vi går ind i den hårdeste del af Touren nu, siger Jakob Fuglsang.

De sidste seks dage byder på tre bjergetaper, to flade etaper og en kuperet enkeltstart, så der er rig mulighed for at får rystet klassementet godt igennem.

- Dumoulin skal finde tid til Geraint Thomas og Froome, og de vil nok forsøge at få en lidt større buffer til ham. Primoz Roglic har pludselig også meldt sig ind i kampen. Så det bliver nogle hårde og spændende dage, der kommer, siger Fuglsang.

Du kan se tirsdagens etape på TV 2 allerede fra klokken 11.30. Vi sender selvfølgelig også direkte i Touren på P3 og opdaterer live her på dr.dk.

Facebook
Twitter