NYGAARDS TOUR Roglic urokkelig - Sloveneren er et studie i perfekt kontrol

Primoz Roglic ligner vinderen af årets Tour de France, vurderer Brian Nygaard.

På det allerøverste niveau i professionel cykelsport er de bedste ryttere meget lige, men i den tynde luft i den tredje uge af et Tour de France kan man virkelig se forskellene.

Det er her, løbet bliver tabt og vundet.

Selvom det kun var over godt fire kilometer, at der virkelig blev sat ild i klassementet, fik de bedste bjergryttere i verden også udmålt deres grænse her.

Den afsluttende mur sorterede voldsomt ud i topstriden og satte et foreløbigt klassement, hvor Roglic nu står endnu mere tydeligt som løbets bedste.

Han fik kortvarigt krammet på sin unge landsmand og eliminerede, hvad der end måtte være tilbage af tvivl om hans suverænitet. Ikke med et storstilet, tidligt angreb, men med en kalkuleret og præcis indsats. Han fik, hvad han kom efter.

Landas Tour-eksamen

Bahrain-McLaren-holdet slog et stort brød op, der til gengæld klaskede helt sammen, da favoritterne spillede ud.

I dag var Landas store Tour de France-eksamen efter at have skullet føje sig for andre kaptajner på de hold, han har kørt for tidligere.

I dag var han ikke bedre og spildte et mandskab på at varme op til at vise det. Han er stadigvæk med, hvor det sker i den samlede stilling, men hans ry som den store angriber er nu blevet erstattet med en pæn placering.

Chefen på hans nye hold har gjort ham til den rytter, han ellers altid har forsøgt at angribe og sætte under pres. Han er blevet fri, men alligevel sat i bås som en mellemvare uden indflydelse.

Tættere på Roglic-triumf

Primoz Roglic er nu en dag tættere på sejren i Paris, men i virkeligheden er det meget mere end det. Etapen op til Col de la Loze var helt sikkert stedet, han kunne frygte mest, da det mindste svaghedstegn ville blive observeret med det samme og straffet prompte.

I stedet fik han skabt yderligere luft ned til en hårdt kæmpende Tadej Pogacar. Det ser unægteligt godt ud for Roglic lige nu, og han har kørt ekstremt klogt og udelukkende sat ind, der hvor han kunne gøre en forskel.

Primoz Roglic satte sin nærmeste konkurrent til den samlede Tour-sejr af på den sidste stigning. (Foto: Kenzo Tribouillard © Scanpix)

Det er ikke slut endnu, men han har alle chancer for at sætte det hele endnu mere på plads på enkelstarten.

Det kan måske ligne en slags anti-klimaks, at Roglic er så god og har så komplet et hold bag sig, men det er sådan, man vinder en Grand Tour anno 2020. Han har ikke haft behov for at udfordre skæbnen og han har foreløbigt ikke sat et ben forkert i hele det her Tour de France. Det er en dybt imponerende præstation.

Dagens anden store vinder var Miguel Angel Lopez, der lige nu er på podiet og fik en blændende etapesejr på et bjerg, vi helt sikkert kommer til at se igen, når Tour de France besøger den her del af Alperne.

ASO har fundet deres version af Vueltaens etape til Angliru og Giroens til Zoncolan. Lopez skal ud og tage mere tid i morgen, da han får det svært på enkelstarten, men han er tydeligvis helt, hvor han skal være i den tredje uge.

Nu er der kun én bjergetape tilbage og den er væsensforskellig fra kongetapen, hvor feltet skulle igennem en lang dal før det første bjerg. I morgen starter festen mere eller mindre med det samme. Det slutter ikke opad, men mange ryttere er så pressede lige nu, at vi sagtens kan se yderligere forskydninger.

Men Roglic tror jeg ikke, at de kan røre mere.

Facebook
Twitter