Brian Holm: Min drøm er et storhold med Bjarne Riis

Sportsdirektør i Etixx - Quick-Step, Brian Holm, har tænkt store tanker om fremtiden.

Han har på den gode side af 40 etapesejre på CV’et som sportsdirektør. Men snart skal et nyt kapitel i Brian Holms karriere skrives, og allerede nu går han og lægger planer.

En af dem er blandt andet at starte et storhold sammen med sin gamle ven Bjarne Riis. Det fortæller han til DR Sporten.

- Jeg må nok erkende, at det vil være en ære og en glæde med et dansk hold med Bjarne Riis. At lave noget sammen med ham, vil jeg se frem til, siger Brian Holm til DR Sporten.

Riis ikke færdig

Bjarne Riis er for tiden er en omblæst herre i cykelsporten, efter han over for Anti Doping Danmark har indrømmet, at han har haft kendskab til, at flere af hans ryttere på Team CSC dopede sig. Men han er ikke fortid i cykelsporten, mener Brian Holm.

- Han er ikke færdig i cykelsport, lige meget hvad folk siger, og det vil ikke overraske mig, hvis ham kom tilbage, siger Brian Holm.

Brian Holm har et nært forhold til Bjarne Riis. De var gamle hold- og værelseskammerater på det tyske hold Telekom. Og netop de gamle bekendskaber fra tiden som rytter, blandt andet Rolf Aldag og sprintkongen Erik Zabel kunne ligeledes være nøglepersoner på det nye storhold.

- Med Aldag og Zabel kunne vi få et succesrigt cykelhold. Vi har jo en del erfaring efterhånde som sportsdirektører i snart 50-60 år tilsammen og vundet en del sejre sammen, og har tilliden til hinanden, siger Brian Holm, hvis kontrakt udløber med Etixx - Quick-Step udløber dette år.

- Som kortene ser ud nu, vil jeg nok fortsætte på Quick-Step, med mindre der kommer et andet tilbud, en længere kontrakt eller et spændende hold, der kan udvikle sig, fortæller Brian Holm.

Indtil nu har Etixx - Quick-Step under dette års Tour de France med Brian Holm som sportsdirektør sikret sig både etapesejre samt gult til Tony Martin, der dog måtte udgå.