Charmeoffensiv i Düsseldorf: Jagter Tour-start i Danmark

Politikere, cykelkoryfæer og ikke mindst Jørgen Leth er samlet i Tyskland, hvor de skal forsøge at få Tour de France til Danmark.

En blandet flok af folkevalgte, cykelkoryfæer og kulturelle notabiliteter er samlet i Düsseldorf i jagten på at få Tour de France til Danmark.

Det er arrangørerne af det franske etapeløb, der skal se lyset i det danske bud på at placeret starten på Tour de France på dansk grund i enten 2020 eller 2021.

I år går den såkaldte grand depart i den tyske by Düsseldorf ligesom den også tidligere har været henlagt til andre europæiske lande.

Ideen fik officielt luft i ringene sidste år, da buddet blev overleveret til organisationen A.S.O, der står bag Tour de France.

Bag det danske bud står en række forskellige organisationer som Sport Event Danmark og Wonderful Copenhagen og kommuner og regioner fra både Jylland, Fyn og Sjælland.

Optimistisk minister

Blandt de tilstedeværende i den danske charmeoffensiv i Düsseldorf var blandt andre regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, Jørgen Leth, Chris Anker Sørensen og Trek Segafredo-sportsdirektør Kim Andersen.

- Da vi startede, troede jeg, at vi var på 50/50. Jeg tror, at vi i hvert fald har rundet 75 procent nu, siger beskæftigelsesministeren om de danske chancer.

Det er tidligere lykkedes for Herning og Horsens at lokke det store italienske cykelløb Giro d'Italia til. Det var i 2012.