Fuglsang sluger en lønnedgang og vælger det sikre

Jakob Fuglsang er tilfreds med sin rolle på Astana, og drømmen er stadig at blive kaptajn i et stort etapeløb.

Jakob Fuglsang må finde sig i en lønnedgang. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Der kommer fremover til at ligge lidt mindre i lønposen, men alligevel har Jakob Fuglsang valgt at underskrive en ny toårig aftale med cykelholdet Astana.

Danskeren er tilfreds med tilværelsen på det kasakhstanske hold, og det har vægtet højt, at han også fremover vil få mulighed for at være kaptajn i visse løb.

- Jeg får mere eller mindre den samme rolle, som jeg har haft de sidste par år. Jeg bliver kaptajn i nogle løb, og i andre løb skal jeg hjælpe en anden. Det er en rolle, der passer mig godt, og som jeg ved, at jeg kan udfylde, forklarer Fuglsang.

- Jeg ved, at jeg i ny og næ får min egen chance her. En anden mulighed var Sky, men der tror jeg, at jeg ville ryge ind i en låst rolle.

Drømmen er at blive kaptajn i et af de store etapeløb, Giro d'Italia, Tour de France eller Vuelta a España, og Fuglsang har flirtet med tanken om at gøre det til et krav i kontraktforhandlingerne.

Men den nye aftale indeholder ingen løfter i den retning.

- Hvis jeg kører stærkt nok, kommer min chance også, siger han.

At Astana har været omgærdet af polemik og i foråret var tæt på at få frataget licensen efter flere dopingsager har været med i overvejelserne, siger Fuglsang.

- Det var ikke rart, at vi havde de sager. Jeg håber, at det er et overstået kapitel i holdets historie. At man har lært, at hvis ikke det bliver bedre, så lukker holdet, for så er der ikke nogen licens længere, siger danskeren.

/ritzau/