VIDEO Franskmand vinder i Touren trods stor Fuglsang-indsats

Danske Jakob Fuglsang var blandt de toneangivende ryttere, men det endte med fransk sejr, da 18. etape af cykelløbet Tour de France blev kørt torsdag.

Danske Jakob Fuglsang var blandt de toneangivende ryttere, men det endte med fransk sejr, da 18. etape af cykelløbet Tour de France blev kørt torsdag.

Romain Bardet fra AG2R-holdet kom først over målstregen på den 186,5 kilometer lange etape fra Gap til Saint-Jean-de-Maurienne.

Han kørte solo fra en udbrydergruppe, hvor blandt andre Jakob Fuglsang (Astana) sad. Danskeren, der var uheldig med et styrt på den næstsidste stigning, endte som nummer fem på etapen.

Fuglsang, der måske var kommet i den prikkede bjergtrøje, hvis det ikke havde været for styrtet, var 59 sekunder efter etapevinderen.

24-årige Romain Bardet erobrede sin første etapesejr i Tour de France-regi, og han sikrede den anden franske etapesejr i årets løb.

Etapen indeholdt ikke færre end syv kategoriserede stigninger, hvoraf den næstsidste stigning på hele 21,7 kilometer, Col du Glandon, var uden for kategori.

Herefter gik det nedad, hvorefter der ventede en kort kategori 2-stigning med mange hårnålesving, inden det atter gik nedad mod afslutningen af etapen.

Briten Chris Froome fører fortsat i den samlede stilling.

Fuglsang scorede point

Sky-rytteren havde ikke de store problemer, eftersom han kun blev angrebet sporadisk af konkurrenterne.

Jakob Fuglsang var blandt de knapt 30 ryttere, der kort efter starten på etapen begav sig ud på et langt udbrud.

Den danske Astana-rytter havde planer om at score point til kampen om den prikkede bjergtrøje, hvor han før etapen lå nummer tre efter Chris Froome og Joaquim Rodriguez (Katusha).

Fuglsang scorede da også en del point til det regnskab i de indlagte bjergspurter, men uheldigvis for danskeren var Joaquim Rodriguez også med i udbruddet, og han scorede også en del point i begyndelsen.

Da Jakob Fuglsang satte tempo op ad Col du Glandon, blev udbruddet splittet.

Contador forsøgte

Længere bagude kørte Alberto Contador fra favoritgruppen 45 kilometer fra mål.

Chris Froomes Sky-hold undlod dog at svare igen, eftersom spanieren er langt efter briten i den samlede stilling, og Contador blev indhentet igen på nedkørslen.

Spanieren Alejandro Valverde (Movistar) viste svaghedstegn på Col du Glandon, men Tourens nummer tre kom tilbage på nedkørslen og slap for tidstab.

Motorcykel ramte Fuglsang

Jakob Fuglsang så ud til at have kørt sig i en fin position til at score bjergpoint på toppen af Col du Glandon, da han sammen med en gruppe ryttere fik rystet Joaquim Rodriguez af.

Det så godt ud for Fuglsang, men pludselig styrtede danskeren på opkørslen efter en kollision med en motorcykel, og han måtte se Rodriguez køre forbi.

Danskeren fik ganske vist passeret spanieren igen før toppen, men Jakob Fuglsang havde ingen mulighed for at komme først op på toppen af Col du Glandon.

I stedet kørte Romain Bardet af sted mod etapesejren, som blev sikret med et forspring på lidt over et halvt minut ned til landsmanden Pierre Rolland (Europcar).

Joaquim Rodriguez snuppede dog bjergtrøjen med 68 point, samme antal som Romain Bardet har.

Jakob Fuglsang har 64 point på tredjepladsen.

Du kan se etapens afslutning øverst i artiklen.

/ritzau/