VIDEO Valgren vidste den var gal: Min krop er helt afkræftet

Michael Valgren havde forudset, at han ville komme i store problemer på 19. etape af Tour de France.

Michael Valgren måtte i dag forlade Tour de France med sygdom.

Humøret var i bund, da Michael Valgren (Tinkoff-Saxo) ankom til sit hotel på toppen af La Toussuire fredag aften. Danskeren frabad sig at svare på spørgsmål om sit mislykkede Tour-eventyr, fordi han havde ”brug for at sunde” sig.

Over halvanden time tog det ham at lægge frustrationerne væk. Ganske forståeligt set i det lys at han blot var tre dage fra at gennemføre verdens største cykelløb, da han udgik med sygdom på 19. etape. Michael Valgren kæmpede allerede fra starten af etapen med at hænge på feltet.

- Jeg vidste inden etapen startede, at jeg ville få en dårlig dag. Jeg kunne mærke, at jeg ikke har kunnet få nok mad, og min krop var helt afkræftet. Jeg prøvede at hænge i, men der var ikke noget overhovedet. Jeg var en time efter på den første stigning, så der havde jeg allerede tabt, siger Michael Valgren.

Havde glædet sig til Paris

Allerede efter en kilometer blev Michael Valgren sat af feltet, og han måtte kæmpe for at blive inde i løbet. Men på kongeetapen i årets Tour de France var det en umulig opgave.

- På taktikmødet sagde Alberto Contador, at han gerne ville køre stærkt på den første stigning. Jeg tænkte: Åh nej, det bliver en lang dag! Det blev det også. Jeg var kommet igennem, hvis jeg ikke havde haft sygdom. Det er jeg ikke spor i tvivl om. Problemet er, at jeg har det okay nu. Men jeg har ondt i nakke og skulder, og min krop er bare fucked, konstaterer Michael Valgren.

Holdet vidste også inden etapen, at deres debutant gik en svær eftermiddag i møde, og det var ledelsen på Tinkoff-Saxo, der i sidste ende besluttede at pille Michael Valgren ud af løbet, fordi han kom længere og længere bagud.

Bliver hos holdet

I stedet for at rejse hjem til Danmark med det samme bliver Michael Valgren sammen med holdet resten af løbet. Til afslutningsfesten i Paris kommer også holdkammeraterne Daniele Bennati og Ivan Basso, som måtte udgå tidligere i løbet.

- Jeg er træt af det, fordi jeg ville fandme gerne have været til Paris. Lige nu virker det hele spild af tid, men jeg må bare komme oven på så hurtigt som muligt. Nu skal jeg ikke køre på Champs-Elysées, og det var det, som jeg havde set allermest frem til. Det er en hård nød at knække, siger Michael Valgren.

Han blev samlet op af en af holdets biler, og måtte køre efter feltet hele etapen, inden han kunne samle tankerne væk fra den hektiske tilværelse i Tour de France. Det undgår han de næste dage, men det havde han gerne været foruden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter