Pragtpræstation af Søren Kragh: ’Mine ben var virkelig gode’

Søren Kragh Andersen blev på imponerende vis nummer fem på den afsluttende enkeltstart i Tour de France.

Der har virkelig været nogle gode danske oplevelser i årets Tour de France, og Søren Kragh Andersen har været en af frontmændene for det.

Det blev senest bevist lørdag, da han på den afsluttende enkeltstart i løbet bankede en fantastisk tid afsted, som rakte til en femteplads kun overgået af etapevinderen Tom Dumoulin, Chris Froome, Geraint Thomas og Michal Kwiatkowski.

- Jeg havde virkelig gode ben. Mine watt-tal var virkelig høje. Jeg er faktisk godt tilfreds med min enkeltstart. Det var vildt hårdt, men jeg kørte virkelig stærkt, så det gav selvfølgelig moral, forklarer Søren Kragh Andersen.

Det var ikke første gang, at danskeren viser sit store potentiale i kampen mod uret. Senest blev han nummer to på den afsluttende enkeltstart i Schweiz Rundt, men han havde alligevel noget at bevise lørdag.

- Jeg fulgte min plan ligesom, jeg gjorde i Schweiz Rundt. Jeg begynder at lære min krop bedre og bedre at kende. Jeg kan bedre finde mine grænser. Jeg gjorde mit bedste i dag, siger Søren Kragh Andersen.

- Det var ikke noget mål inden Touren, men jeg kørte helt klart efter at bevise, at mit niveau, som jeg også viste i Schweiz Rundt på enkeltstarten, blevet højere. Jeg kan mærke, at min erfaring med kroppen er blevet bedre, forklarer han.

Mange cykelryttere har enkeltstarten som nummer et på deres liste over ting, der skal overstås, fordi det er ren smerte fra start til slut. Det var det selvfølgelig også for Søren Kragh Andersen, men følelsen til sidst var det værd.

- Det var virkelig fedt at køre den. Jeg gjorde mit bedste. Det er den følelse, der gør en høj som elitesportsudøver, fordi man presser sig selv til det yderste. Det beviser, at jeg har gode ben efter tre uger, siger danskeren.

Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje på syv etaper af løbet. Han var 51 sekunder efter sin holdkammerat og etapevinder Tom Dumoulin.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk