For Quick-Step-danskerne gik drømmen om gult forsvar i opfyldelse

Michael Mørkøv og Kasper Asgreen er glade for at holdet stadigvæk har den gule føretrøje efter Tourens sidste hviledag.

Michael Mørkøv og Kasper Asgreen fortæller om endnu en dag i den gule trøje,

Indehaveren af den gule trøje, Julian Alaphilippe, viste for første gang svaghedstegn og tabte tid til flere af de øvrige klassementshåb under 15. etape af Tour de France. Alligevel kan han endnu engang iklæde sig løbets førertrøje til stor glæde for de danske hjælperyttere.

- Vi drømte i dag om, at han kunne forsvare trøjen og få den med på anden hviledag også, fortæller den danske Quick-Step-rytter Michael Mørkøv, der bakkes op af holdkammeraten Kasper Asgreen.

- Det var en hård etape, men at vi kan holde fast i den gule trøje er en stor fornøjelse, så jeg føler, at vi rider på en bølge.

Alaphilippe var presset på dagens etape, hvor han tabte til tid til nogle af konkurrenterne (Foto: GONZALO FUENTES)

Alaphilippe har vist sig frem i den gule føretrøje under 11 af de 15 kørte etaper, men kan han holde den helt til Paris?

- Vi tager det dag til dag. Han har været træt de sidste par dage, men det er meget naturligt, fortæller Asgreen og fortsætter.

- Han har jo ikke startet ud med at køre efter klassement, men han har brugt kræfter på at køre 'lead out' og vinde en etape. Det giver en streg i regningen, når man kører på den måde.

Om det har givet en streg i regningen, må tiden vise.

Mandag får rytterne sig en velfortjent hviledag efter nogle hårde dage i Pyranæerne, og klassementet - det er stadigvæk åbent.

- Det er fantastisk at følge et Tour de France, hvor klassementet på ingen måde er lukket ned, som det har været tidligere på det her tidspunkt, fortæller Mørkøv, der ikke lægger skjul på, at Alaphilippe bestemt ikke er den eneste kandidat til den gule trøje.

- Lige nu virker Thibaut Pinot stærkt kørende, og så vil jeg også tro, at Geraint Thomas vil være i spil i Paris.

Mandag er der hviledag, men tirsdag er rytterne på cyklerne igen til 16. etape af Tour de France 2019

Facebook
Twitter