Riis drømmer om at have hold med til dansk Tour-start

Bjarne Riis vil arbejde for at få Team Waoo bragt i spil til en plads i Tour de France i 2021.

Bjarne Riis har 25 års jubilæum som Tour de France-vinder, når verdens største cykelløb lægger vejen forbi Danmark. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis drømmer om at have en rolle, når Tour de France i 2021 lægger vejen forbi Danmark og cykler tre etaper.

Det siger han i et interview som B.T. har lavet med Tour-vinderen fra 1996.

- Det øger vores motivation en ekstra tand. Det er en stor ting, det kan vi alle jo se, og det er meget spændende. Der er stadig lang vej for os som hold og meget arbejde, der skal laves, før det kan lykkes. Men vi har ambitionerne. Hvis ikke de var der, så nåede vi aldrig noget, siger Bjarne Riis til avisen.

Hans hold, Team Waoo, kører på kontinentalniveau, hvilket er det tredjehøjeste i cykelsporten.

Ud over at holdet skal løftes til prokontinentalniveau, skal holdet også have held til at få et wild card af Tour-ledelsen for at kunne deltage.

Til B.T. siger Bjarne Riis, at han betragter sit hold som et talenthold, men ikke et Tour-hold. Det kan det dog nå at blive i løbet af de næste to år.

- Det er svært at få et wildcard, og sandsynligheden for, at det bliver et fransk hold, er rimelig stor. Det handler om hvor mange franske hold, der allerede er med, inden der skal uddeles de to wildcard.

- Hvis der er to-tre franske hold, der er gode nok til et wildcard, så tror jeg, det bliver svært. Men man skal aldrig sige aldrig. Hvis han (Christian Prudhomme, red.) ikke føler, de franske hold er gode nok, så kan det godt tænkes, han kigger en dansk vej, siger Riis.

Ender vinderen af løbet i 1996 ikke med at få et hold med til Touren i 2021, vil han følge løbet som cykelfan.

Facebook
Twitter