Riis, Rolf og Cort: Tour-helten er allerede i eksklusivt selskab

Med søndagens etapesejr kom Magnus Cort op på tre sejre i Grand Tour-sammenhæng. Det placerer ham allerede på en delt tredjeplads blandt danske cykelryttere.

(Foto: Ritzau/Scanpix)

Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España. Tre etapeløb, som alle cykelryttere drømmer om at hente sejre i.

Med søndagens etapesejr er 25-årige Magnus Cort fra Bornholm allerede godt i gang med at køre sig ind blandt store navne på listen over flest danske etapesejre i Grand Tour-sammenhæng.

Bjarne Riis topper listen med seks sejre, mens Jesper Skibby og Michael Rasmussen deler andenpladsen med fem sejre hver.

Og så stempler Magnus Cort med sine tre sejre ellers ind på en fornem tredjeplads sammen med prominente herrer som Rolf Sørensen og Ole Ritter.

- Han har et kæmpe potentiale fremadrettet. Vi snakker om en ung mand – 25 år gammel, som har vundet to etaper i Vueltaen og nu en etape i Touren, lyder det fra Jesper Skibby, som altså godt kan begynde at kigge sig over skulderen.

Han tror, at Cort på sigt kan klatre til tops på listen over flest danske Grand Tour-sejre.

- Jeg synes, det var en fantastisk præstation, Magnus Cort leverede. Han har en næse for de her ting. Han har næse for at sidde de rigtige steder og køre på de rigtige tidspunkter. Det kunne man også se i går. Han har næse for at vinde.

Lars Michaelsen – sportsdirektør for Magnus Cort hos Astana – har selv vundet en enkelt Grand Tour-etape, da han i 1997 sejrede i Vueltaen.

Også han ser gode muligheder for, at Magnus Cort med sin unge alder på sigt kan overhale de store danske cykellegender. Og det på trods af at Cort er atypisk i forhold til sin rolle som en stærk afslutter.

- Magnus Cort er en atypisk sprinter. Hans statur er meget atypisk. Hvis man stiller ham og ser et røntgenbillede af hans skelet og form op mod en Marcel Kittel eller en Peter Sagan eller en John Degenkolb, så er han jo en tændstikmand. Men der sidder nogle gode muller på ham alligevel.

På længere sigt ser Lars Michaelsen, at Magnus Cort kan blande sig i kampen om én af Tourens eftertragtede trøjer.

- Han kunne jo være en kandidat til den grønne trøje, når vi snakker Tour de France. Han har mulighed for at sidde med op over de bjerge, hvor andre sprintere ikke kan komme med.

19 gange har en dansker kørt først over stregen i Tour de France. Magnus Corts sejr var første danske etapesejr siden Nicki Sørensen vandt i 2009.

Bl.a. Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Michael Rasmussen og Jesper Skibby har senere indrømmet brug af doping i løbet af deres karrierer. Artiklen her tager udgangspunkt i det officielle resultatet, da rytterne kørte i mål. Diskussionen om de respektive rytteres meritter er til fortsat diskussion.

Facebook
Twitter