Skal Vingegaard dele kaptajnrolle med superstjerne i Touren? 'Det vil være logisk', siger sportsdirektør

Sportsdirektøren for Jumbo-Visma kalder det for logisk at gøre Vingegaard til delt Tour-kaptajn, men intet ligger fast.

Jonas Vingegaard (th) med den forsvarende Tour-vinder, Tadej Pogacar, på hjul. (Foto: Stephane Mahe © Ritzau Scanpix)

Der er på en gang forfærdeligt lang tid til Tour de France 2022, og på samme tid er det lige rundt om hjørnet, at verdens største cykelløb igen løber af stablen. Denne gang endda med de tre første etaper i Danmark.

Med tanke på Jonas Vingegaards forrygende præstation i dette års udgave af Tour de France, hvor han sluttede på en samlet andenplads i sin debut i det franske etapeløb, er det svært ikke at glæde sig ekstra meget til den danske Tour-start.

Og det bliver måske endda med Jonas Vingegaard som delt kaptajn for Jumbo-Visma. Det siger holdets hovedsportsdirektør, Merijn Zeeman, i et interview med cyclingnews.com.

- Alle ved, at Tour de France er årets vigtigste løb for Jumbo-Visma.

- Det betyder, at vi gerne vil planlægge fremad med et hold, der er så stærkt som muligt. Jeg siger ikke, at Primoz Roglic og Jonas Vingegaard vil lede holdet i Touren, men alle der følger med i cykling ved, at det ikke ville være overraskende. Men vi har ikke truffet en beslutning endnu, siger Merijn Zeeman.

Han fortæller, at sportsdirektør-teamet vil snakke med både trænere og ryttere, inden der træffes en endelig beslutning.

- Vi har haft flere samtaler med Primoz og Jonas, og de er begge ambitiøse for Touren, så det vil være logisk, men vi vil træffe en endelig beslutning i de kommende uger, siger Merijn Zeeman.

Jonas Vingegaard (tv) sluttede på en samlet andenplads i sit første Tour de France. (Foto: Stephane Mahe © Ritzau Scanpix)

Jonas Vingegaard indledte egentlig 2021-Touren med en klart defineret rolle som hjælperytter for kaptajn Primoz Roglic, men da kaptajnen styrtede flere gange og endte med at udgå, måtte Vingegaard træde til og forsvare Jumbo-Vismas farver i toppen af klassementet.

Det satte Vingegaards navn på alles læber i rekordfart. Han gik fra at være et relativt anonymt cykeltalent til pludselig at være en stjerne.

Vingegaard håber bestemt på, at der som minimum er plads til ham på Jumbo-Vismas Tour de France-hold til sommer.

- Holdet har ikke lavet nogen plan for næste sæson endnu, men jeg håber og tror på, jeg skal køre Tour de France næste år. Specielt når det starter i Danmark, vil det være kæmpestort at stå på startstregen, sagde Jonas Vingegaard til DR Sporten tidligere i november.

De tre ryttere, der sluttede på podiet i 2021-Touren. Fra venstre mod højre: Richard Carapaz, Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar. (Foto: Stephane Mahe © Ritzau Scanpix)

Men Jumbo-Vismas sportsdirektører råder over et kæmpe kuld af bjergstærke klassementstyper. Ud over Jonas Vingegaard og Primoz Roglic er Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin og Sepp Kuss, der alle kan gøre sig gældende på de stejleste bjerge.

Og netop hvordan Jumbo-Visma fordeler sol og vind mellem deres mange klassementsryttere, der utvivlsomt gerne vil have kaptajnroller i et af de tre store etapeløb (Vuelta a Espana, Giro d'Italia og Tour de France), bliver spændende, mener Brian Nygaard.

Men det er også 'fuldt forståeligt' for Brian Nygaard, at Jonas Vingegaard er så højt i rangordenen for kaptajnrollen på Jumbo-Visma-holdet.

- Det er ikke en dårlig ide at have mere end rytter, der kan noget i klassementet. Det vigtige er, at man kan administrere det under løbet.

- Det er et udtryk for, at man gerne vil have det bedst mulige resultat, og når man har to ryttere, der har mulighed for at levere det, så giver det mening rent taktisk at forsøge at udnytte det, siger Brian Nygaard.

Men det vigtigste bliver netop at administrere det ordentligt at have to kaptajner. For det kan meget vel blive nødvendigt, hvis Jumbo-Visma vil vippe vinderen af de seneste to Tour de France, Tadej Pogacar, af det øverste trin på podiet, mener Brian Nygaard.

- Roglic og Vingegaard skal ikke køre om kap med hinanden, men skal forsøge at skaffe det bedste resultat til holdet.

- Der skal nok to til at slå Tadej Pogacar lige nu, og det kan give mening, at have to ryttere, man kan spille ud mod ham, siger Brian Nygaard.

FacebookTwitter