Sky-løjtnant joker med styrt: Jeg hedder Froome

Geraint Thomas var ude for et voldsomt styrt på 16. etape, men han har det fint.

Geraint Thomas lader sig ikke slå ud af et lille styrt. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Geraint Thomas (Sky) havde ikke mistet humøret, da han trillede over målstregen i Gap på 16. etape, selvom han forinden var kørt frontalt ind i en lygtepæl og væltede ud i en grøft på en nedkørsel kort før mål.

Briten, der er en af Chris Froomes stærkeste hjælperyttere, blev med det samme omringet af journalister, der spurgte til hans helbred.

- Jeg har det okay. Lægen spurgte mig med det samme, om jeg kunne huske, hvad jeg hed. Jeg svarede selvfølgelig Chris Froome, siger Geraint Thomas.

Sur på franskmand

Til gengæld var ordene knap så humoristiske, da talen faldt på franskmanden Warren Barguil (Giant-Alpecin). På nedkørslen fra Col de Manse skulle favoritgruppen dreje skarpt til højre, og Geraint Thomas lå på ydersiden af Warren Barguil. Pludselig kunne den franske debutant ikke styre sin cykel, og for at undvige gav han Sky-rytteren et ordentligt skub med venstre arm.

Det betød, at Geraint Thomas kom ud af kurs og hamrede lige ind i en lygtepæl med hoved og skulder, hvorefter han fløj ud over et autoværn og landede i grøften. Det kunne være endt gruelig galt, men heldigvis faldt han ikke langt ned ad skrænten. Derfor var Geraint Thomas sur på Warren Barguils kørestil.

- Hvorfor kan han ikke bare blive, hvor han er? Hvorfor skal han skifte bane? Hvad er meningen med det? Jeg ved ikke, hvorfor folk ikke bare slapper lidt af. Hvor end du er, så bliv dér i stedet for at kæmpe, som var en skide massespurt, raser Geraint Thomas.

Fik hjælp af tilskuer Sky-rytteren kom tilbage på sin cykel med hjælp fra en fransk tilskuer, og han formåede næsten at få kontakt med favoritgruppen på den berygtede nedkørsel, hvor flere andre ryttere også var i problemer i dag. Det var på denne nedkørsel, at Tour-outsideren Joseba Beloki (ONCE) i 2003 styrtede foran Lance Armstrong (US Postal), som måtte forcere en kornmark for at undvige at blive impliceret.

Så galt gik det ikke for Geraint Thomas, som efterfølgende havde ros til tilskuerne.

- Jeg blev hjulpet op af en venlig franskmand. Måske har vi alligevel nogle få franske supportere derude. Jeg tabte også mine solbriller, og de laver dem ikke en gang mere! udbryder han.

Geraint Thomas kom i mål 38 sekunder efter favoritgruppen, og 18:50 minutter efter etapevinderen Ruben Plaza Molina (Lampre-Merida). Han er stadig på sjettepladsen i klassementet, nu 5:32 minutter efter sin kaptajn Chris Froome.