Søren Kragh om dansk Tour-start: ’Det er helt uvirkeligt’

Torsdagens offentliggørelse af en dansk Tour de France-start i 2021 vækker stor begejstring hos en af Danmarks største cykelprofiler.

Søren Kragh Anderrsen håber på, at han kommer til at køre Touren på hjemmebane i 2021. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Verdens største cykelløb kommer til Danmark 2021, og det er en kæmpe ting for mange danskere.

Men for en lille skare er det endnu mere specielt, da de, hvis tingene flasker sig, kommer til at deltage i løbet.

En af de ryttere, der kan komme til at til træde i pedalerne hen over Storebæltsbroen i sommeren 2021, er cykelrytteren Søren Kragh Andersen, der kører for Team Sunweb.

Han har dog stadig svært ved at fatte den gode nyhed om, at Touren kommer til Danmark, fortæller han.

- Det er helt uvirkeligt. Jeg har prøvet at lade tanken synke lidt ind og forestille mig løbet om to år, men det er svært. En dansk Tour-start er fantastisk, siger han.

'Once in a lifetime'

Den 24-årige dansker fik sin Tour-debut i 2018, og han håber, han bliver en af de udvalgte, der skal prøve kræfter med de danske veje, når det franske løb kigger forbi.

- Jeg er jo ikke selvskrevet til at køre løbet endnu, men som professionel, dansk cykelrytter er det jo en drøm! Det er en ’once in a lifetime’ mulighed, siger han.

- Jeg føler mig meget privilegeret ved at være en del af World Touren lige nu, og forhåbentlig stiller jeg også til start ved Tour de France i 2021 på dansk jord, siger Søren Kragh, der forudser flere højdepunkter på den danske Tour-start.

- Det bliver et spektakulært syn, når feltet kører over Storebælt. Jeg arbejder selv meget med min enkeltstart, så starten i København synes jeg personligt ser rigtig interessant ud. Det ville være en drøm at køre den!

Dansk cykelsport er inde i en fantastisk udvikling, og der har aldrig tidligere været flere danske ryttere på højeste niveau, end der er nu. Den danske cykelsucces er også noget, som Søren kragh kan mærke, når han sidder ude i feltet i løbene.

- Vi bliver respekteret i cykelfeltet, og jeg kan mærke, at der er mere interesse for dansk cykelsport. Folk holder mere øje med os, og interessen bliver nok ikke mindre, når Touren kommer til Danmark.

Søren Kragh blev nummer fem på den afsluttende enkeltstart i Tour de France i 2018.

Facebook
Twitter