Stor mystik rammer Tour-feltet: Verdensmester udgår i raseri på holdet

Rohan Dennis endte med at trække de største overskrifter på den første bjergetape i Pyrenæerne.

Rohan Dennis blev et af de store samtaleemner på den første etape i Pyrenæerne. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Scanpix)

Som verdensmester i enkeltstart er der næppe den store tvivl om, at Rohan Dennis virkelig havde glædet sig til at køre enkeltstarten i morgen i Pau, hvor han på papiret var storfavorit til at vinde.

Men det kommer han altså ikke til. I dag udgik han nemlig af Tour de France.

Det skete meget pludseligt og utrolig uventet. Tidligt på etapen havde australieren ellers rykket med på flere angreb, men han endte med at sidde bagerst i feltet, og ud af det blå kom meldingen, at han var stået af.

Men der var ingen meldinger om grunden. På fransk tv fik den tidligere toprytter Thomas Voeckler kontakt til Dennis’ hold Bahrain-Meridas sportsdirektørbil, og de vidste ikke, at han var stået af.

Kort tid efter kom der en kryptisk udmelding fra Bahrain-Merida selv på Twitter, der kun gjorde folk mere bekymrede omkring situationen.

- Vores prioritet er helbredet hos alle vores ryttere, så vi vil starte en undersøgelse med det samme, men vi vil ikke kommentere yderligere, indtil vi har fundet ud af, at der er sket med Rohan Dennis, skrev de.

Mens folk på de sociale medier svedte af bekymring i løbet af etapen, kom der et billede fra målområdet, hvor man kunne se Rohan Dennis’ cykel ude foran holdets bus. De oplyste også, at han sad derinde.

Men da australieren kom ud af bussen, virkede han ifølge medier på stedet irriteret og gik væk uden at give en kommentar.

Meldingerne fra den engelske Eurosport gik på, at han havde været oppe at diskutere med personer i holdets ledelse inden etapens start, men da rytterne kom i mål, var der stadig ikke nogen klar melding fra Bahrain-Merida.

(Rohan Dennis) (Foto: Heinz-Peter Bader © Scanpix)

Rohan Dennis blev verdensmester i enkeltstart sidste år i september.

- Vi er også forvirrede. Lad mig sige, at jeg er skuffet over, hvad der skete med Rohan i dag, fordi vi forventede en stor indsats fra ham i morgen, sagde sportsdirektør Gorazd Stangelj til velonews.com efter etapen:

- Det var hans beslutning at stoppe i forplejningszonen. Vi forsøgte at tale med ham. Vi stoppede bilen og forsøgte at finde en løsning på, hvad der skete. Han sagde, at han ikke ville snakke, og han forlod løbet.

Han bekræfter dog, at det ikke har noget med Rohan Dennis’ fysik at gøre, at han valgte et træde ud af løbet.

Og lad os så lige nævne igen, at Rohan Dennis var storfavorit til at vinde enkeltstarten i morgen.

Alligevel valgte han at træde ud af løbet i dag angiveligt på grund af raseri. Det store spørgsmål er bare – hvorfor?

Facebook
Twitter