Thomas er lettet efter de sidste bjerge: 'Sejren rykker tættere på'

Der måtte arbejdes for ikke at tabe for meget tid til Primoz Roglic på Tourens sidste bjergetape, men Geraint Thomas er mere end tilfreds forud for lørdagens enkeltstart.

Det var en tilfreds Geraint Thomas, som gjorde status efter dagens strabadser. (Foto: Stephane Mahe © Scanpix)

Manden i gult var aldrig for alvor i problemer på 19. etape af Tour de France, men Geraint Thomas fik alligevel lov til at arbejde for at bevare sin samlede føring, da især Primoz Roglic var angrebsivrig på de sidste kilometer i Pyrenæerne.

- Jeg er virkelig glad for at komme godt igennem etapen. Vi forventede en hård dag. Det var lidt stressende at Mikel Landa kørte så tidligt og fik et stort hul, og Lotto-Jumbo kørte hårdt. Det var hedt – hele dagen! Den sidste nedkørsel var hurtig, så det var dejligt komme gennem den i ét stykke.

- Jeg vidste, at jeg skulle følge Tom Dumoulin, og jeg vidste, at han ville følge Roglic. Roglic var stærk, mand. Han kørte i dag. Men det var mere eller mindre under kontrol, og gutterne på holdet kørte godt.

I klassementet fører Geraint Thomas med 2 minutter og 5 sekunder ned til Tom Dumoulin, mens dagens etapevinder Primoz Roglic er nummer tre - 2 minutter og 24 sekunder efter Sky-rytteren.

- Sejren rykker tættere på. Men der er stadig en etape i morgen. Jeg skal køre en god enkeltstart. Jeg har et godt forspring, men jeg skal stadig være fokuseret, siger Geraint Thomas efter dagens etape.

Primoz Roglic var efter den flotte sejr naturligvis en glad mand, og han er opsat på at levere en flot præstation på lørdagens enkeltstart.

- Jeg havde gode ben i dag, og jeg tænkte, shit mand, hvis ikke du bruger dem… Så jeg prøvede mange gang, og slap til sidst væk på nedkørslen.

- Etapen i morgen er ens for alle. Vi starter alle fra nul. Det bliver en ny hård dag, jeg vil have fornyet fokus og gøre mit bedste.

Lørdagens enkeltstart er 31 kilometer lang.

Facebook
Twitter