Tour-favorit lovpriser gulklædt franskmand: 'Fortsætter han sådan, vinder han Touren'

Julian Alaphilippe vandt enkeltstarten i Touren fredag foran favoritten Geraint Thomas.

Geraint Thomas tabte 14 sekunder til den gule trøje og Julian Alaphilippe på Tourens 13. etape. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO (Foto: GUILLAUME HORCAJUELO © Scanpix)

Det franske cykelhåb Julian Alaphilippe leverede en kraftpræstation, da der fredag blev kørt enkeltstart i Tour de France.

Rytterne skulle på 13. etape tilbagelægge 27,2 kilometer på en rute, der var kuperet i den første halvdel, og som havde start og mål i Pau.

Her var det ventet, at Alaphilippe ville tabe tid til Ineos-kaptajn Geraint Thomas, men det gik lige omvendt.

Alaphilippe kørte sig helt ud og vandt enkeltstarten med 14 sekunder ned til Geraint Thomas, og dermed udbyggede franskmanden sin føring i den samlede stilling.

- Jeg ønskede virkelig at beholde førertrøjen, men det er helt fantastisk, at jeg kunne vinde etapen, siger Julian Alaphilippe.

Han har sendt Frankrig på den anden ende med sin kørsel i Touren indtil nu, og mange franskmænd drømmer da også om den første franske Tour-vinder siden 1985.

Geraint Thomas er da også fuld af lovord for manden i gult.

- Fortsætter han på denne måde, så vinder han Touren.

- Han kører utrolig godt, og han helt klart favoritten, og ham man skal holde øje med i øjeblikket, men der er stadig langt igen, og der kommer mange hårde etaper, siger Geraint Thomas.

Jakob Fuglsang var 1 minut og 7 sekunder efter Alaphilippe på 12.-pladsen, mens Kasper Asgreen, der længe havde bedste tid, sluttede som nummer otte på etapen med 52 sekunder op til Julian Alaphilippe.

I den samlede stilling krøb Fuglsang en smule frem, og danskeren er nu nummer 13 med 4 minutter og 29 sekunder op til den gule trøje og 3 minutter og 3 sekunder op til Thomas.

Facebook
Twitter