Touren roder med tiderne: Klassementet er ændret kort før sidste bjergetape

Der er ikke meget, der har været nemt at gennemskue i Tour de France de seneste 24 timer, og det gælder åbenbart også for tiderne.

Egan Bernal er i den gule førertrøje, og den skal han forsøge at forsvare på den sidste bjergetape. (Foto: Yoan Valat © Scanpix)

Stressniveauet hos Tour de France-ledelsen må have nået højder i samme skala som de udfordrende Alper, som rytterne kæmper sig over i disse dage.

En aflysning af gårsdagens etape på grund af dårligt vejr og jordskred startede en kæmpe forvirring. Ledelsen besluttede at bruge tiderne fra toppen af Col de l’Iseran, som var den sidste stigning, rytterne kørte over før aflysningen.

Se referatet af den kaotiske 19. etape i Tour de France.

Men derfra gik der lang tid, før de officielle tider blev meldt ud, og nu viser det sig så, at tiderne alligevel ikke var korrekte.

Den første melding fra ASO var nemlig, at Steven Kruijswijk, Geraint Thomas og Emanuel Buchmann krydsede toppen et minut og tre sekunder efter Egan Bernal, men video viser, at det faktisk ikke var tilfældet.

Afstanden var i stedet 58 sekunder. Det var det Kruijswijks hold Jumbo-Visma, som var nogle af de første til at opdage fejlen og gjorde derfor ASO opmærksom på problemet. Det betyder, at flere af Bernals konkurrenter kommer fem sekunder tættere på ham.

Julian Alaphilippe er kommet tre sekunder tættere på den gule førertrøje. (Foto: Jeff Pachoud © Scanpix)

Der var også en fejl ved Julian Alaphilippes tid. Han var sat til to minutter og ti sekunder efter Bernal på toppen, men det var tre sekunder for meget.

Derfor er Alaphilippe nu kun 45 sekunder efter Bernal i den samlede stilling.

Den opdaterede stilling

 1. 1

  Egan Bernal, Team Ineos

 2. 2

  Julian Alaphilippe, Deceuninck-Quick Step 0.45

 3. 3

  Geraint Thomas, Team Ineos - 1.11

 4. 4

  Steven Kruijswijk, Jumbo-Visma - 1.23

 5. 5

  Emanuel Buchmann, Bora-hansgrohe - 1.50

 6. 6

  Mikel Landa, Movistar - 4.30

 7. 7

  Rigoberto Uran, EF Education - 5.09

 8. 8

  Nairo Quintana, Movistar - 5.17

 9. 9

  Alejandro Valverde, Movistar - 6.25

 10. 10

  Richie Porte, Trek-Segafredo - 6.28