Tre grunde til Pyrenæerne bliver spændende: Sky-rivalisering, offensiv Fuglsang og totalcykling

Tour de France er i sin afgørende fase, og vi har set nærmere på, hvilke spændende ting man kan se frem til i Pyrenæerne.

(Foto: SCANPIX © Scanpix)

Utallige gange har cykling vist, at der ikke skal mere end en enkelt etape til for, at der bliver vendt op og ned på hele klassementet. Med Pyrenæerne forude kan man derfor også forvente en masse spænding, når de sidste bjerge skal bestiges.

De første Pyrenæer bliver ramt tirsdag, mens de helt hårde etaper venter onsdag og fredag.

Men hvad er det egentlig helt specifikt, at vi skal se frem til? Hvor kommer de interessante kampe til at foregå i klassementet? Det har vi undersøgt.

DR Sportens cykelkommentator Henrik Fallesen nemlig har fundet tre grund til, at man skal glæde sig til kampene i Pyrenæerne.

Den interne kamp på Team Sky – eller er der?

Det her er to folk, der kender hinanden gennem mange år. De har kørt sammen i ni år og er gode venner og holdkammerater. Og så er de faktisk samme alder. Hvis man skal sammenligne med andre interne rivaliseringer, så var Greg LeMond den unge rytter, som skulle besejre veteranen Bernard Hinault i 1986. Og det var den samme situation med Alberto Contador og Lance Armstrong i 2009.

De unge ryttere har bare mere rebel i sig, end jeg forestiller mig situationen er med Froome og Thomas. Der har indtil nu været fred og ro. Sky er jo i virkeligheden på kanten af deres mest succesfulde Tour de France.

Så jeg tror ikke, at det bliver intern politik og intriger, som afgør det mellem dem. Jeg tror simpelthen, at det bliver løbet selv, som afgør det. Fordi indtil videre har de været så jævnbyrdige, at det er svært at forestille sig, at de kan lave et eller andet skifte af trøjen internt.

Det ville være et usædvanligt syn, hvis de begynder at angribe hinanden, fordi så opstår den lille risiko for, at de risikerer at spænde ben for hinanden.

Team Sky angribes med totalcykling

Vi har i år set en større risikovillighed, end vi normalt har set fra Team Skys udfordrere. De har langt tidligere i det her løb været klar til at sætte deres plads i klassementet over styr. De har haft en offervilje, som vi eksempelvis tydeligst så, da Steven Kruijswijk angreb på Alpe d’Huez-etapen.

Dumoulin er den største trussel til Team Sky, og han ligner en mand, der fortsat vil blive ved med at angribe. Han er klar til at satse stort. Som Giro-vinder er det ikke det største resultat at ender som treer i Touren. Han vil vinde samlet.

Roglic og Kruijswijk har også kørt meget offensivt. Jeg læste en sammenligning, hvor deres hold LottoNL-Jumbo blev sammenlignet fodboldhold Ajax Amsterdam, som blev kendt for totalfodbold på grund af deres offensive spillestil. Nu taler man i Holland om, at det er totalcykling, at LottoNL-Jumbo praktiserer med deres kørestil.

Team Sky har måske nogle andre år siddet lidt mere sikkert i sadlen med tanken om, at de kunne kontrollere etaperne. I år er der bare nogle rebeller, som har mod på at udfordre dem. Det kan godt give Team Sky sved på panden.

Fuglsang skal angribe

Han skal finde balancen mellem, om han vil avancere i klassementet eller gå efter en etapesejr. De øverste ryttere ser ud til at være noget bedre end ham, og han er i forvejen et stykke væk, så podiet er tæt på umuligt.

Det kunne være et godt comeback af ham, hvis han kunne køre med om en etapesejr, fordi så ville have også vise, at podie-snakken ikke var så urealistisk igen, men at den bare blev forpurret af nogle dårlige dage i Alperne.

Han skal ud og angribe i Pyrenæerne, fordi han kommer med så meget selvtillid og så store visioner for det her cykelløb, at det vil være alt for ærgerligt, hvis han kommer til Paris uden et stort angreb i bjergene. Så jeg forventer, at Fuglsang vil vise offensiv kørsel og vise noget i Pyrenæerne.

Så må vi se, om det rækker til avancement i klassementet eller måske en etapesejr.

Facebook
Twitter