Valgren jagtede Astana-hattrick: 'Jeg ramte grænsen'

Michael Valgren var i offensiven på tirsdagens etape, men kunne ikke helt følge med på sidste stigning.

Michael Valgren havde en hård dag. REUTERS/Benoit Tessier (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Michael Valgren imponerede igen på tirsdagens Tour de France-etape, men den danske Astana-rytter må trods alt konstatere, at der er en grænse for hans evner som bjergrytter i det skrappe selskab.

Han røg med i 16. etapes store udbrud og sad længe sammen med de forreste, men måtte slippe med omkring tre kilometer til toppen af sidste stigning.

- Jeg blev træt og kørte på mit limit. Men vi sad også rigtig mange, så det var svært at være den bedste.

- Jeg havde en hård dag i forgårs (søndag, red.). Det kan mærkes alt sammen. Det har været et langt løb, og der er nogle, der er mere friske end mig, siger Valgren.

Han kom i mål som nummer syv på etapen, der igen beviste, at han er blevet en ganske habil rytter i bjergene. Men det blev altså ikke til Astanas tredje etapesejr på stribe.

- Det er sjovt at køre nogenlunde med op ad. Det er ikke det, jeg er bedst til. Det er bare en bonus.

- Forhåbentlig bliver jeg en endnu bedre klassikerrytter, så jeg kan vinde dem, siger Michael Valgren, der tidligere på året vandt klassikeren Amstel Gold Race.

Også holdkammeraten Jakob Fuglsang gik i offensiven på etapen. Kort før toppen på den sidste stigning tog han chancen og prøvede at køre fra feltet med alle favoritterne.

- Jeg ville se, om det kunne lykkes så kort før mål. Der var kun en nedkørsel tilbage, så det ville ikke koste så meget at forsøge.

- Men Sky kontrollerede bare med hård hånd. Det fik jeg ikke noget ud af, men hvis ikke man forsøger, så finder man aldrig ud af, om det kunne blive til noget, siger Jakob Fuglsang.

Han er fortsat på niendepladsen i klassementet.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk