Vanvittige Vingegaard kører en fremragende enkeltstart og er fortsat nummer to før sidste etape i Tour de France

Tour-debutanten Jonas Vingegaard blev nummer tre på lørdagens enkeltstart.

Jonas Vingegaard er stadig nummer to i Tour de France.

Årets Tour de France nærmer sig en afslutning. Og det er fortsat med en dansker helt fremme på de sjove placeringer.

Efter næstsidste etape, en flad enkeltstart på 30,8 kilometer, er danske Jonas Vingegaard nemlig stadig nummer to i det samlede klassement.

Traditionen tro er sidste etape søndag en paradekørsel mod Paris.

Derfor ser mulighederne for en dansk podieplacering i årets Tour de France efterhånden mere end fornuftige ud.

Herunder giver DR Sporten i samarbejde med cykelekspert Brian Nygaard overblikket over dagens strabadser i verdens største cykelløb.

Dagens vinder

Wout van Aert

Længe så det ud til, at Kasper Asgreen skulle blive den første dansker i Tour-historien til at vinde en enkeltstart.

Men til sidst smuttede belgiske Wout van Aert forbi og sikrede sig sejren. Ikke ufortjent, lyder det fra Brian Nygaard.

- Det var så imponerende at se den måde Van Aert kørte enkeltstarten på. Han skulle slå de bedste i verden for at lave det her resultat, og det er virkelig imponerende at opleve en rytter, der er så komplet. Han vandt også en kæmpe bjergetape, og han har også hjulpet Vingegaard undervejs.

- I dag gjorde han krav på at være en af de mest komplette ryttere i verden. Derfor er han mere end en værdig vinder.

Danskernes dag

Kasper Asgreen

Danskerne viste sig fremragende frem på dagens etape, hvor Kasper Asgreen havde den bedste tid af alle ryttere, da de 100 første ryttere var kommer i mål.

På daværende tidspunkt lå både Magnus Cort og Mikkel Bjerg blandt de fem bedste.

Da de sidste ryttere kom i mål, gled de to sidstnævnte danskerne dog en smule ned. Alligevel endte fire danskere blandt de ti bedste ryttere.

- Det er ekstremt imponerende. Vi har haft nogle enormt gode danske resultater. Og dagens resultat siger også, hvor stærk bredden er i dansk cykelsport, siger Brian Nygaard og tilføjer:

- Kasper Asgreen er tæt på at lave et virkelig stort resultat på dagens enkeltstart. Det giver en forhåbning om, at han kan tage en medalje til OL.

- Og samtidig havde Jonas Vingegaard ikke sceneskræk. Han skulle levere sit livs enkeltstart, og det gjorde han. Han tog tid fra Carapaz (løbets nummer tre red.) fra begyndelsen af og leverede på den måde det sensationelle resultat.

Brian Nygaards Analyse

Toppen af podiet i årets Tour de France.

30 kilometer på flad vej lyder måske ikke af så meget, men efter et Tour de France, hvor der er blevet kørt i vild regn og over hårde bjerge, kan selv den mindste distance punktere smilet hos selv de stærkeste ryttere.

Alligevel var der nogle ryttere, der brændte alt krudtet af, efter de havde kørt turen fra Libourne til Saint-Emilion.

Det gjorde sig blandt andet gældende for Tadej Pogacar, som på fornem vis forsvarede sin førsteplads i årets Tour de France, selvom han tabte 25 sekunder til Jonas Vingegaard undervejs.

- Tadej Pogacar er en af historiens bedste etapeløbsryttere og en værdig vinder af Tour de France.

- Sidste år vendte han det hele om på den sidste etape, og i år har han været mere eller mindre suveræn fra start til slut. Han har kun haft problemer én gang, og det var da Vingegaard angreb på Mont Venoux.

- Angrebet på Mont Ventoux er er vigtigt at tage med. For selvom Pogacar er suveræn, så er han ikke komplet fri for svaghedstegn, og Vingegaard vil alt andet lige have en rolle som en af førsteudfordrende i fremtiden.

FacebookTwitter