Verdens største cykelløb når i mål: 'Alle hold har været meget seriøse for at holde deres egen boble'

Tour de France-toget kommer til endestationen i Paris - uden coronasmittede ryttere.

- Jeg tror virkelig, at det skyldes, at alle hold har været meget seriøse for at holde sin egen boble, siger Kim Andersen i TV AVISEN Morgen.

I dag cykler Tour de France-feltet traditionen tro ind på Champs-Élysées i Paris på løbets sidste etape.

Et scenarie, som mange ikke havde forestillet sig for et par uger siden, da det forinden blev diskuteret, hvorvidt det var forsvarligt at sende et så stort cirkus fra by til by igennem Frankrig over tre uger.

176 ryttere fra 22 hold var til start. Et hav af mekanikere, soigneurs, kokke, massører og andet godtfolk. 3.470 kilometers rejse gennem Frankrig over tre uger – men der er fortsat ingen coronasmittede ryttere i dette års Tour de France.

Den Internationale Cykelunion (UCI) og løbsarrangøren, ASO, kunne tirsdag formiddag oplyse, at ingen personer i Touren havde afleveret en positiv prøve. Alle blev coronatestet på løbets anden hviledag.

Efter den første hviledag var der fem positive testsvar – fire holdansatte fra forskellige hold samt Tour de France-løbsdirektør Christian Prudhomme blev testet positiv for coronavirus.

I alt blev 785 testet 13. og 14. september i forbindelse med den anden hviledag - alle med negative resultater.

'Vi har bare skullet koncentrere os om det sportslige'

Det skyldes, at holdene har taget det meget seriøst, siger Trek-Segafredos danske sportsdirektør, Kim Andersen.

- Jeg tror virkelig, at det skyldes, at alle hold har været meget seriøse for at holde sin egen boble, siger den danske sportsdirektør og fortsætter:

- Vi har kun været de 30 personer i vores boble, som vi var fra starten af. Det er det maksimale, vi har været sammen med i de fire uger.

- Jeg tror virkelig, at man har været seriøs om det fra alle holdenes side, fordi vi vidste, at det var den eneste mulighed, vi havde for at få lov til at køre hele vejen til Paris.

Kim Andersen forklarer, at han ikke har set andre mennesker end dem fra holdet i snart fire uger.

Mads Pedersen (til venstre) er også i boble med australske Richie Porte, der er på tredjepladsen i det samlede klassement. (Foto: Tim de Waele © Scanpix)

- Vi har bare skullet koncentrere os om det sportslige. Vi har haft vores egen boble, uddyber han.

I boblen hos Trek-Segafredo er også to danske ryttere under dette års Tour de France - Niklas Eg og den forsvarende verdensmester i landevejscykling, Mads Pedersen.

Til spørgsmålet om, hvorvidt cykelløb skal foregå på samme fremgangsmåde fremadrettet, er Kim Andersen mere tilbageholdende.

- Det er alle jo nok ikke tilfredse med. Vi skal jo have plads til sponsorer og så videre. Men i år har det fra vores side været relativt afslappet.

- Det er også et stort show, så vi håber at kunne komme tilbage til normale omstændigheder igen.

Du kan følge den sidste etape af Tour de France i Touren på P3 – eller på vores liveblog på dr.dk.

Facebook
Twitter