VIDEO Belgier slår Sagan på målstregen

Lars Bak kom aldrig i udbrud som annonceret på fredagens 13. etape i Tour de France. Greg Van Avermaet vandt.

Hovedregningen var lige ved at gå helt galt for feltet på 13. etape i Tour de France, men til sidst endte det alligevel med et sprintopgør.

Her vandt Greg Van Avermaet (BMC) knebent over Peter Sagan (Saxo-Tinkoff), som dog beholder sin føring i kampen om den grønne pointtrøje.

Det var Avamaets første etapesejr i Tour de France. Han har tidligere vundet en etape i Vuelta a Espana.

Jan Bakelants (Ag2r) kom i mål som nummer tre på etapen tre sekunder senere end de to duellanter.

Herefter fulgte klassementsfavoritterne forrest i feltet syv sekunder efter vinderne. Der blev derfor ikke rykket på noget i det samlede klassement, hvilket der dog heller ikke var lagt op til på etapen, der talte tre mindre stigninger.

Bak-holdkammerat med i udbrud

Allerede fra start på den 198,5 kilometer lange etape fra Muret til Rodez kørte seks ryttere i udbrud, og undervejs nåede de op på flere minutters forspring, før feltet fandt lommeregneren frem og satte tempo.

Med i udbruddet var blandt andet Lars Baks holdkammerat Thomas de Gendt, som sammen med Wilco Kelderman (Lotto-NL Jumbo) og Cyril Gautier (Europcar) holdt stand ind til det sidste, før de blev hentet af et hurtigt felt cirka 350 meter fra mål.

Danske Lars Bak havde på forhånd annonceret, at han selv var klar til at gå i udbrud på etapen, men Lotto Soudal-rytteren kom ikke af sted med sin holdkammerat.

I feltet var Saxo-Tinkoff flere gange med til at føre anført af blandt andet danske Michael Valgren.

Undervejs på etapen styrtede Jean-Christophe Péraud (Ag2r) i et solouheld. Franskmanden, der sidste år blev samlet nummer to i Touren, kæmpede sig blødende op på cyklen igen og fortsatte videre på etapen, hvor han fik bragt sig tilbage i feltet.

Lørdag venter endnu en etape med flere mindre stigninger.

/ritzau/