VIDEO Da Riis spurtede fra alle på 'Bjarnes bjerg'

For 18 år siden stak Bjarne Riis fra de andre ryttere i en regulær magtdemonstration - godt hjulpet på vej af doping - på bjerget Hautacam.

Torsdag rammer Tour'en de to legendariske bjergtinder Tourmalet og Hautacam.

Særligt den sidste huskes nok af mange danskere. Det var nemlig her, Bjarne Riis i 1996 stak af fra alt og alle - en præstation, som oven i købet blev gennemført i den gule trøje.

Førstepladsen blev for alvor sikret den dag, da Riis efter meget offensiv kørsel trak fra de andre ryttere. I overlegen stil lod han sig flere gange falde tilbage for at se de andre ryttere an, før han sat det afgørende ryk ind.

Har erkendt doping

Ørnen fra Herning kom i mål 49 sekunder før Virenque, der samlet blev nummer tre det år, og hele to minutter og 28 sekunder før årets store favorit Miquel Indurain.

Det feltet nåede Paris, stod Bjarne Riis som bekendt øverst på skamlen og blev derfor den første - og foreløbig eneste - danske vinder af verdens største cykelløb.

I 2007 erkendte Riis, at han havde taget doping, men titlen er ikke offcielt blevet taget fra ham på grund af en forældelsesfrist på otte år.

Se præstationen i videoen øverst i artiklen.

Facebook
Twitter