VIDEO Er Froomes løjtnant i den gule trøje ulydig? ’Thomas lukkede hullet til Froome’

Team Sunweb-rytteren Tom Dumoulin indikerer, at Chris Froome måske er ved at miste sin magt på Team Sky.

Der ligger måske et internt drama og venter forude i Pyrenæerne. I hvert fald hvis man skal tro den samlede nummer tre i Tour de France, Tom Dumoulin.

Han så nemlig på lørdagens etape, at taktikken hos Team Sky måske ikke sidder helt i skabet. Geraint Thomas, der har den gule førertrøje, og Chris Froome, som ligger nummer to, hjalp nemlig ikke hinanden.

- Det er svært at køre mod Team Sky, men de kører også begge for sejren. Jeg angreb først på stigningen (efter Roglic var kørt, red.), og Thomas var hurtigt i mit hjul. Så kom Froome op og angreb, og så var det igen Thomas, som lukkede hullet, forklarer Tom Dumoulin ifølge cyclingweekly.

I situationen, som Dumoulin omtaler (se videoen ovenfor, red.), ser man Froome køre væk, og at Thomas kører efter ham. De taktiske eksperter ville formentlig mene, at han burde lade Dumoulin lukke hullet op til den firedobbelte Tour-vinder.

- Jeg kan ikke tale for nogen, men jeg er sikker på, at Team Sky bliver glade lige meget hvem af os to, som vinder. Jeg ville selvfølgelig blive mere glad, hvis jeg vinder end Froome, forklarer Geraint Thomas.

Med undtagelsen af en enkelt etape og enkeltstart er der bjerge på resten af etaperne før Paris. Så det er helt sikkert, at der stadig mangler masser af spændende momenter i løbet.

- Jeg synes, at vi var ret lige i dag, som vi også var i Alperne faktisk. Vi vil se, hvad det betyder i Pyrenæerne, forklarer Tom Dumoulin.

Søndag venter 15. etape, der er anset til at være en etape for udbryderne. Der er dog flere hårde stigninger på ruteprofilen. Du kan følge op på etapen i AftenTour klokken 21.15 på DR1 eller følge den live i radioen i Touren på P3, på liveopdateringen på dr.dk/sport, eller i fjernsynet på TV 2 eller Eurosport.

Facebook
Twitter