VIDEO Fuglsang efter ny andenplads: Der kom en lille cigar i vejen

Jakob Fuglsang er glad for at få oprejsning, selvom etapesejren glippede.

Modsætningerne kunne ikke være større. I går havde Jakob Fuglsang (Astana) en dårlig etape i kogende solskinsvejr. I dag var han tæt på en etapesejr i silende regnvejr på toppen af Plateau de Beille. Derfor kravlede han ind på forsædet af en bil for at krybe i læ for vandet, da han efter en dopingtest var klar til at udlægge sit syn på 12. etape.

Her forsøgte Joaquim Rodriguez (Katusha) igen og igen at ryste Jakob Fuglsang (Astana) og Romain Bardet (AG2R) af sig i udbruddet, men danskeren havde i lang tid energi til at følge den spanske klatrer. Med 9,3 kilometer til mål forsøgte Fuglsang selv at stikke, men han blev indhentet. I stedet begik han en strategisk brøler, da Joaquim Rodriguez forcerede på ny med otte kilometer tilbage.

- Rodriguez forsøgte at få os til at køre med rundt, fordi der stadigvæk var langt til toppen. Vi forsøgte at få det til at køre rundt, men Bardet ville ikke arbejde. På et tidspunkt lod jeg Rodriguez køre en smule, fordi jeg ville have Bardet til at lukke hullet. Det var for dumt, for det gjorde han så ikke, siger Jakob Fuglsang, der kom i mål som nummer to, 1:12 minutter efter Katusha-rytteren.

Stærke Rodriguez

​ Det er Joaquim Rodriguez’ anden etapesejr i årets Tour de France, da han også vandt etapen til Mur de Huy. Men selvom Jakob Fuglsang ærgrer sig over andenpladsen, er han glad for, at han fik oprejsning efter sin dårlige form i går.

- Jeg var godt kørende, og det var et godt udbrud, som jeg kom af sted i. Men der var en lille cigar for meget, siger Jakob Fuglsang med henvisning til Joaquim Rodriguez’ kælenavn.

Danskeren scorede 41 bjergpoint på etapen, og han er nu på tredjepladsen i kampen om den prikkede trøje, som Chris Froome fører med 61 point. Med etapesejren scorede Joaquim Rodriguez 50 point, og da Froome også kører i den gule førertrøje, bliver det Rodriguez, der kører i bjergtrøjen i morgen.

Hattrick med andenpladser For Jakob Fuglsang repræsenterer andenpladsen det tredje Tour de France i træk, hvor han er tæt på en etapesejr. Sidste år blev han toer på brostensetapen til Arenberg, og for to år siden endte han også på andenpladsen, da han kæmpede med Dan Martin i en spurtduel i Bagnères de Bigorre.

- Det er ærgerligt, at det ikke kunne blive til noget i dag, for det er en af de gange, hvor jeg har været tættest på. Jeg er glad for, at benene var gode, og jeg håber, at jeg får mulighed for at vinde en etape senere i løbet. Jeg i hvert fald klar til at prøve igen, lyder det optimistisk fra Jakob Fuglsang.

Resultatet betyder, at Jakob Fuglsang rykker fire pladser frem i klassementet. Han er nu nummer 14, 13:33 minutter efter Chris Froome. Bedste Astana-rytter er Vincenzo Nibali på en niendeplads.