VIDEO Her går det galt for Fuglsang på katastrofeetape: 'Vi sad ikke rigtigt'

Det danske klassementshåb Jakob Fuglsang tabte et minut og 40 sekunder til sine nærmeste konkurrenter på 10. etape.

Hvad der skulle have været en stille dag på Tour-kontoret for Jakob Fuglsang inden morgendagens hviledag, endte i stedet en katastrofal etape for den danske Astana-kaptajn.

37 kilometer før målstregen udnyttede Deceuninck-Quick Step sidevinden og satte farten op med den gule førertrøje Julian Alaphilippe som temposætter. Det resulterede i, at feltet blev splittet med Fuglsang siddende i den forkerte gruppe.

Sammen med blandt andre klassementsrytterne Thibaut Pinot, Rigoberto Uran og Richie Porte blev det danske Tour de France-håb den store taber og tabte et minut og 40 sekunder til sine konkurrenter.

- Det er noget rigtig møg. Det var slet ikke som det skulle være, siger Jakob Fuglsang.

- Det går egentlig lidt galt, da jeg sidder på hjul af Luis (Leon Sanchez, red.), og vi sidder egentlig langt nok fremme. Så kommer der en rundkørsel, hvor jeg kommer den lange vej rundt om, og umiddelbart efter har vi vores soigneurs, som står med flasker. Og vi tager vand hos dem, og i samme øjeblik blev der åbnet, og så blev der hul. Så lykkedes det aldrig at lukke det igen.

Astana fejlede som hold

Astana-kaptajn erkender, at han blev fanget på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, da sidevinden splittede feltet op.

- Vi skulle have siddet fremme, og vi har en mand som kører ruten igennem, som skal give indikationer på, hvordan vind og vejr er. Dér kunne man måske have forudset, at det var et godt sted at splitte feltet. Men vi sad ikke rigtigt.

- Jeg tror, alle på holdet gav, hvad de kunne, men på det tidspunkt skulle vi have siddet bedre sammen

Sad I for spredt som hold?

- Ja, det gjorde vi nok også.

- Jeg troede egentlig, at vi ville komme tilbage, men sådan skulle det ikke være.

Med tidstabet på et minut og 40 sekunder ligger Fuglsang nu nummer 16 og har tre minutter og 22 sekunder op til Alaphilippe i den gule førertrøje, mens han har to minutter og 10 op til sidste års vinder Geraint Thomas.

- Jeg håber ikke tidstabet er katastrofalt, men vi får se.

- Jeg har ikke overblik over klassementet, men jeg sidder sammen med en del andre klassementsfolk, så vi er et par stykker som taber tid sammen.

Skuffet sportsdirektør

I Astanas sportsdirektørbil var heller ikke mange smil over resultatet på 10. etape af Tour de France.

- Selvfølgelig er jeg skuffet. Normalt skal man være med på forreste vifte, og det var ikke tilfældet. Lige så stor skuffelse Jakob har, lige så stor har jeg også. Det er ikke derfor at vi er kommet herned, siger Astanas danske sportsdirektør Lars Michaelsen.

- Det er mange gange bedre selv at tage tøjlerne og bestemme, hvad der skal ske, end at lade andre diktere dagsordenen. Det gjorde vi så ikke på det rigtige tidspunkt.

Ineos blev etapens store vinder, da briterne havde både Geraint Thomas og Egan Bernal fremme i den første gruppe. De så en stribe rivaler med Fuglsang i spidsen tabe 1 minut og 40 sekunder.

Derfor skal Astana nu bruge hviledagen onsdag på at samle stumperne fra den skuffende etape, og lægge en plan for resten af Touren.

- Vi skal analysere på det og sunde os, og så se hvad den bedst mulige dagsorden er fremadrettet, siger Lars Michaelsen.

Har I smidt Jakobs vinderchancer i dag?

- Det vil jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt.

Facebook
Twitter