VIDEO Michael Rasmussen: Touren renere end for 10 år siden

Den tidligere cykelrytter danske Michael Rasmussen ankom i dag til Tour de France, hvor han måtte svare på spørgsmål om doping i cykelsporten.

Michael Rasmussen tror, at Tour de France feltet er renere nu.

I de seneste år er doping et emne, Michael Rasmussen har måttet forholde sig til. Anderledes var det ikke i dag, da den pensionerede, danske cykelrytter ankom til Tour de France.

’Kyllingen’ kørte i 2007 ni dage i den gule trøje, men endte med at blive trukket ud af løbet og fyret af sit hold Rabobank, da der var rod i hans såkaldte whereabouts. I 2013 indrømmer Rasmussen da også, at han havde taget doping i løbet af sin karriere.

- Jeg fortryder ikke, at jeg har taget doping. Jeg er overbevist om, det på det tidspunkt var et konkurrencevilkår for at kunne køre med om den gule trøje, siger Michael Rasmussen, der dog tror, at tingene er blevet bedre i feltet.

- Jeg er ret sikker på, at det er væsentlig renere, end det var for 10 år siden, men hvor rent ved jeg ikke. Det vil jeg nødig sætte procenter på.

Den gule trøje altid under mistanke

Under dette års Tour de France har Chris Froome (Sky) sat sig tungt på den gule trøje, og snakken om doping svirrer om ørene på den britiske rytter.

Sådan vil det altid være, mener Michael Rasmussen.

- Historisk set er der altid mistanke til den gule trøje. Sådan har det jo været, hvis man kigger i historiebøgerne. Og naturligvis kaster folk sig frådende over Chris Froome lige i øjeblikket og mistænker ham for alt muligt.

Stor opmærksomhed

Michael Rasmussens ankomst til Tour de France blev ikke kun modtaget af de danske medier. En samlet verdenspresse omringede den tidligere rytter med spørgsmål.

Rasmussen selv regner dog med, at opmærksomheden hurtigt tager af.

- Jeg har også været lidt nervøs, inden jeg kom hertil, for jeg var godt klar over, at der ville være andre end de danske medier, der mødte op. Og vi kan jo se heromkring, at der er andre, som synes det er interessant. Vi skal nok bare lige have taget toppen af det, og så kan jeg gå i fred de næste dage, siger han.

Den nu 41-årige Michael Rasmussen nåede i sin Tour de France-karriere at vinde fire etapesejre, mens det også blev til samlet sejr i bjergkonkurrencen i både 2005 og 2006.

Husk du kan følge årets Tour de France på dr.dk/tour og i radioens P3.