VIDEO Minister tror på Tour de France i Danmark

I dag afleverede Danmark sit officielle bud på Tour de France, og Troels Lund Poulsen er optimistisk.

Troels Lund Poulsen er optimistisk omkring de danske chancer for Tour de France.

På dagens pressemøde blev der kastet om sig med flotte ord både fra dansk side om Tour de France og løbsdirektør Christian Prudhomme, men også løbsdirektøren selv var meget positiv om Danmark, og delte stor anerkendelse for den danske cykelkultur.

Erhvers- og vækstminister Troels Lund Poulsen er da også stadig meget positiv om de danske chancer, selvom Tour de France-ledelsen ikke vil love noget.

- Jeg er stadigvæk optimist i forhold til, at vi kan få starten i 2019, 2020 eller 2021. Han er jo ikke afvisende over for det, men man må også respektere, at det er en kæmpe begivenhed, man skal kæmpe hårdt for, siger Troels Lund Poulsen.

Kan brande hele Danmark

Troels Lund Poulsen er i Paris sammen med en stor dansk delegation heriblandt overborgmesteren Frank Jensen. Der bliver dermed lagt meget energi i det danske bud, men det er ministeren slet ikke i tvivl om, er det rigtige.

- Det er værd at bruge så mange kræfter på, fordi det er en kæmpe sportsbegivenhed, og det kan være med til at brande hele Danmark. Vi har en god historie at fortælle. Hvis det lykkes at få Tour de France til Danmark, forklarer Troels Lund Poulsen.

Det er endnu uvist, hvornår det bliver besluttet, om Danmark får Tour de France-starten i en af de tre nævnte år.