VIDEO Stephen Cummings vinder 14. etape foran franske håb

Stephen Cummings (MTN-Qhubeka) overlistede de franske håb Romain Bardet (AG2R) og Thibaut Pinot (FDJ) kort før målstregen og snuppede sejren på 14. etape i Tour de France.

På den afsluttende stigning var de to franskmænd ellers i front, men da afslutningen fladede ud, kom Cummings blæsende forbi og holdt hele vejen til målstregen.

I topstriden angreb Nairo Quintana (Movistar), men Chris Froome (sky) holdt fast, og sammen med Alejandro Valverde (Movistar) tog de tid på både Tejay van Garderen (BMC) og Alberto Contador (Tinkoff-Saxo).

Det betød også, at Quintana gik forbi Van Garderen på andenpladsen i klassementet.

Det var en kuperet rute, som feltet skulle ud på fra Rodez til målet i Mende. Etapen sluttede med en stejl stigning på godt fem kilometer op til målstregen, hvor sidste kilometer var nogenlunde flad.

Sky holdt ro på

Som ventet havde Chris Froome og Sky ingen anden dagsorden end at holde ro i geledderne, og derfor kom der efter en hektisk start et stort udbrud af sted, som fik opbygget et solidt forspring.

Blandt de 20 mand i front sad prominente navne som Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Rigoberto Uran (Etixx-Quick-Step), fredagens etapevinder Greg Van Avermaet (BMC) samt de to oprejsningshungrende franskmænd Thibaut Pinot (FDJ) og Romain Bardet (AG2R).

Med stigningen op til Mende in mente som afslutning på etapen var især bjergfolkene Uran, Pinot og Bardet blandt favoritterne, for der var ingen tegn på, at feltet ville indhente udbruddet.

På toppen af kategori 2-stigningen Cote de Sauveterre med godt 30 kilometer til mål var forspringet for udbryderne på 5.30 minutter. Der kom et par angrebsforsøg fra udbruddet, men slaget skulle stå på den sidste stigning.

Franskmændene blev snydt

Her angreb Romain Bardet flere gange, men godt en kilometer fra mål var både Pinot og Stephen Cummings nået op til ham.

Og briten Cummings fra MTN-Qhubeka snød de to franske klatrere, da han buldrede forbi dem med en kilometer til mål og snuppede sejren.

Søndag gælder det atter en kuperet rute med fire stigninger, men de sidste 40 kilometer er nedad og flad vej, så der er næppe nogen favoritter, som skal røre på sig.

/ritzau/