VIDEO Uheldige nummer 13: Styrt og brækket skulderblad startede indsamling

Lawson Craddock har startet en indsamling for hver etape, han gennemfører i løbet.

Hvis du har set meget eller faktisk bare en smule Tour de France i år, så har du helt sikkert set Lawson Craddock uden måske at lægge mærke til det.

Han kører i trøjen med den lyserøde farve på skuldrene, og så er han altid bagerst i feltet. Sådan helt bagerst. I mere end en forstand, fordi han ligger faktisk også sidst i klassementet.

Og så er der en sidste måde, du kan kende ham på. Han har, hvad mange mener er forbandelsesnummeret – 13. Og det vil amerikaneren formentlig give dem ret i.

Det er nemlig ikke fordi, Craddock er en dårlig cykelrytter, at han altid er bagerst. Han fik bare den værst tænkelige start på Tour de France. Allerede på den første etape styrtede han og brækkede skulderbladet.

Enhver logik ville kalde ham ude af Touren, men sådan gik det ikke for EF Education-rytteren.

- Jeg tænkte helt sikkert på at give op.

Det gjorde han dog ikke. I stedet startede han et nyt projekt. For hver etape, han ville gennemføre efter styrtet, ville han donere 100 dollars til Greater Houston Cycling Foundation for at få genoprettet cykelbanen Alkek, der blev smadret af orkanen Harvey sidste år.

Samtidig er der startet en online indsamling, som siden har styrtet derudaf.

- Her til morgen røg vi over 110.000 dollars. Det er helt utroligt. Det har helt sikkert holdt mig inde i løbet, og det vil det blive ved med de næste par dage, forklarer Craddock.

Trods skader og smerter, så har han også tænkt sig at fortsætte i løbet helt til afslutningen, selvom der er lang vej.

- Jeg kan ikke se Paris endnu. Det ville kræve et ret stort teleskop, siger han.

Som nævnt ligger Craddock altså sidst i den samlede stilling. Han er to timer og 36 minutter efter Geraint Thomas i den gule trøje.

Facebook
Twitter