Afklaret Fuglsang efter Tour-exit: Nu kan det være, at jeg skal køre Vueltaen i stedet

Jakob Fuglsang stod i dag af i Tour de France, hvor han kæmpede til det sidste for at komme til målstregen.

I dag endte det så for alvor. Jakob Fuglsangs styrt på 11. etape med to brud så for hårdt i danskeren til at komme igennem dagens hårde bjergetape. Han kæmpede til det sidste, men der var ikke meget at gøre.

- I første omgang er det på grund af de knogler, der er knækket og de skader, som gør, at jeg ikke kan holde ordentligt på styret med venstre arm, siger Jakob Fuglsang.

- Jeg frygtede dagens etape efter i går, fordi jeg havde det, som jeg havde det. Den var kort i dag, og der blev kørt stærkt, og jeg havde hørt om dårlige veje. Jeg var kørt ned til sokkerne i går, og jeg synes heller ikke, at jeg havde så meget energi i morges, forklarer Fuglsang.

Danskeren forklarer, at han kom i store problemer allerede på den første nedkørsel, hvor det var umuligt for ham at sidde med på grund af, at han ikke kunne ordentligt fast i styret.

Udover Fuglsang selvfølgelig var skuffet, så var han også forholdsvis afklaret og ser nu en smule frem mod resten af sæsonen.

- Jeg er super bitter over, at jeg blev nødt til at udgå. Der er ikke så meget at gøre ved det. Jeg må prøve at tage de gode ting med mig, og forhåbentlig kan formen findes igen til en anden Grand Tour, siger Jakob Fuglsang.

- Nu begynder de at snakke om Vueltaen inde i bussen. Det var ikke meningen, at jeg skulle have kørt Vuelta, men det kan være, at det er en god mulighed nu, når jeg ikke får kørt hele Touren til ende, men nu må vi se, forklarer han.

Heldigvis kan Fuglsang nu tage hjem og passe sin nyfødte datter.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve