HØJDEPUNKTER Sagan vinder på millimeter-afgørelse

Peter Sagan vandt en super tæt spurt foran norske Aleksandar Kristoff og tog sin tredje etapesejr i dette års Tour de France.

Den slovakiske cykelstjerne Peter Sagan (Tinkoff) var stærkest, da 16. etape af Tour de France blev afgjort i en massespurt.

Det var helt tæt på de sidste meter i Bern, hvor Sagan lige nøjagtig fik overhalet norske Alexander Kristoff (Katusha).

Sagan fik timet sin spurt helt perfekt, da han skruede op for tempoet og på den sidste meter pressede cyklen frem, så han slog Kristoff med få centimeter.

Faktisk var afgørelsen så tæt, at Kristoff (Katusha) var begyndt at give sejrsinterview, da han blev omringet af journalister efter målstregen.

Sejren i Bern var Peter Sagans tredje i dette års Tour. Dermed er slovakken oppe på syv i karrieren.

/ritzau/

Herunder kan du se og læse dig til etapens højdepunkter, serveret i kronologisk rækkefølge:

Martin og Alaphilippe tidligt afsted

Meget tidligt på etapen ser tempofænomenet Tony Martin sit snit til at stikke af fra feltet. Han får følgeskab af Alaphilippe, og sammen kører de sig hurtigt til et forspring til feltet på mere end fem minutter. I mellem etableres et mindre udbrud, der forsøger at hente Alaphilippe og Tony Martin.

Et langt træk

Med lidt under 100 kilometer tilbage af etapen tager feltet stille og roligt arbejdshandskerne på. Udbryderne bliver lidt efter lidt kørt ind, men ellers sker der ikke noget særligt over de næste mange kilometer.

22 kilometer før mål går den så ikke længere. Først Alaphilippe og siden Tony Martin bliver hentet af feltet.

Afslutningen

Den tidligere verdensmester Rui Costa forsøger at slippe væk fra feltet, og i lidt over 10 kilometer ligger han og har mellem 18 og 10 sekunder ned til feltet. Men med fire kilometer tilbage bliver han hentet.

På de afsluttende kilometer er der flere små bakker, og de sprænger feltet. Det er klassiker-specialisterne, der sidder tilbage, da et stærkt reduceret felt rammer den sidste kilometer.

I spurten er Peter Sagan få millimeter foran Aleksandar Kristoff og vinder 16. etape i Tour de France.

Facebook
Twitter