VIDEO Gyseruge venter i Alperne: Kun én gang har favoritterne været så tæt

Der er masser at se frem til i den kommende uge, hvor en af de tætteste udgaver af Tour de France skal afgøres.

Historiebøgerne er en stor del af Tour de France, og slår man op i dem, så er det de tætte kampe, der står om på de første sider.

Den magiske duel i 1989 mellem Greg LeMond og Laurent Fignon med sin hestehale og de berømte otte sekunder står der sikkert først. I nyere tid var der også et tæt opgør i 2010 mellem Andy Schleck og Alberto Contador at huske på.

Men hvad de historiske opgør mangler er, at der er andre om buddet. Mere end bare en duel. Den inkarnerede cykelfans store drøm om et tæt klassement blandt de første fem.

Årets udgave er nået til den anden hviledag. Forude er de høje tinder i Alperne, og med øjnene på klassementet kan man næsten ikke være mere spændt. De syv første ryttere er inden for godt to minutter, og alle har mere eller mindre stadig en realistisk chance for at stå øverst på podiet i Paris.

Samlet top 10

1. Chris Froome, Team Sky

2. Fabio Aru, Astana – 0.18

3. Romain Bardet, AG2R – 0.23

4. Rigoberto Uran, Cannondale – 0.29

5. Daniel Martin, Quick-Step Floors – 1.12

6. Mikel Landa, Team Sky – 1.17

7. Simon Yates, Orica-Scott – 2.02

8. Louis Meintjes, UAE Emirates – 5.09

9. Alberto Contador, Trek-Segafredo – 5.37

10. Damiano Caruso, BMC – 6.05

Historisk tæthed i toppen

Vi har været i gang med den store regnemaskine for at undersøge nærmere, hvor tæt årets Tour de France egentlig er. For at gøre det har vi lagt tidsforskellen i den samlede stilling efter 15. etape sammen for de fem øverste i klassementet i sidste 20 udgaver.

Og det regnestykke bekræfter, at årets løb har den næstmest tætte top fem i den periode, og der er endda et godt hul til resten.

Det er kun 2008-udgaven, som var mere tæt. Efter 15. etape havde Fränk Schleck den gule førertrøje med henholdsvis kun syv og otte sekunder ned til Bernhard Kohl og Cadel Evans.

Løbet endte med at blive vundet af Carlos Sastre, som på daværende tidspunkt lå nummer seks samlet.

Med stigninger som Col du Galibier på onsdag og Col d'Izoard på torsdag er der utrolig meget at glæde sig til resten af løbet, og mon ikke der vil komme større forskydninger inden den afgørende enkeltstart i Marseille på lørdag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter