VIDEO Mageløse Majka var suveræn i Pyrenæerne

På en dag uden overraskelser blandt favoritterne, viste Rafal Majka forfriskende styrke i bjergene.

Årets anden etape i Pyrenæerne var inden løbets start udset til at være en af de helt store gysere. Men grundet gårsdagens magtdemonstration af Froome & co. blev der ikke ændret vitterligt ved den samlede stilling.

Men i stedet viste stortalentet, Rafal Majka, prøvelser på sin styrke i årets hidtil hårdeste bjergetape, der både førte rytterne over Col d'Aspin og Col du Tourmalet. Tinkoff-Saxo-rytteren lå med i en udbrydergruppe med blandt andet Thomas Voeckler, inden han tog sagen i egen hånd på opstigningen til Tourmalet.

Herefter viste Majka ingen svaghedstegn, da han først krydsede toppen af Tourmalet inden han kunne køre alene i mål i Cauterets. Han nærmeste forfølger var Dan Martin fra Cannondale-Garmin, der kom ind præcis 1 minut efter polakken.

Nedturen for Astana vil ingen ende tage

Med ændringen i rollefordelingen hos Astana havde man håbet på en etape, hvor Jakob Fuglsang kunne vise sit fulde potentiale. Fuglsang lå længe med Vincenzo Nibali i favoritgruppen, men måtte desværre trække sig hen mod slutningen og falde tilbage på vej op ad Tourmalet. Fuglsang kom i mål næsten 16 minutter efter Majka.

På de sidste kilometer kunne Nibali heller ikke følge med de andre favoritter til mål, og kom over stregen 50 sekunder efter Froome, Quintana og Contador.

Planerne for resten af Tour de France for Astanas vedkommende ser sort ud efter både Nibali og Fuglsang nu har kørt sig uden for top 10. Med danske briller kunne man håbe, at Jakob Fuglsang går efter en etapesejr.

Du kan se afslutningen af 11. etape i videoklippet øverst i artiklen. Klippet er kommenteret af Henrik Liniger.