VIDEO Tour-dansker kørte mod super tid: Men det var uforsvarligt at fortsætte

Christopher Juul-Jensen blev nødt til at skrue ned for gassen på dagens bjergenkeltstart.

Den danske Tour de France-rytter Christopher Juul-Jensen har i skrivende stund den 9. bedste tid på dagens bjergenkeltstart.

Men Juul-Jensen kunne have ligget endnu højere, hvis han havde givet fuld gas hele vejen på etapen.

- Det gik måske en lille smule for godt. Jeg kørte en fornuftig tid, men jeg kørte relativt hårdt i starten og så relativt kontrolleret op til den første mellemtid. Men så slappede jeg af og var så tre og et halvt minut efter ved næste mellemtid og tænkte så ”åh fuck”, siger Juul-Jensen og tilføjer:

- Og så kneb jeg ballerne sammen op ad det sidste stykke af stigningen, og så endte det med, at jeg faktisk kørte fornuftigt.

Skal hjælpe Yates

Danskeren, der kører på det australske hold Orica-Bikeexchange, har en rolle som hjælperytter i Tour de France. Han skal sørge for, at holdets klassementetshåb, Adam Yates, får så meget hjælp som muligt på de kommende bjergetaper i Alperne.

Yates ligger inden dagens etape nummer to i Tour de France efter Chris Froome.

Hvorfor kørte du ikke fuld gas?

- Det havde været uansvarligt i forhold til min rolle i de kommende dage. Os, der skal hjælpe Adam, vores ansvar er at passe så godt på os selv i dag, så vi er så bæredygtige som muligt i de næste to dage for at kunne gøre, hvad vi kan for Adams skyld.

Du kan følge enkeltstarten i livetekst på www.dr.dk/live/sporten/cykling/Tour-De-France-LIVE eller høre med i radioen på P3.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter