VIDEO Tour de France mindes Nice-ofre

Total stilhed erstattede den normale Tour de France-hyldest efter 13. etape.

Det normalt så støjende Tour de France-cirkus blev fredag afviklet noget mere stilfærdigt. Af respekt for de 84 dødsofre og de 202 sårede efter lastbilangrebet i Nice blev der hverken blevet spillet musik eller på anden måde opildnet til feststemning omkring Tourens 13. etape.

Løbsarrangørerne har båret sørgebind hele dagen, og ved etapens afslutning blev der afholdt et øjebliks stilhed i stedet for den normale fejring af etapevinderen og de forskellige trøjer.

Fredag eftermiddag kom Simon Yates, Thomas De Gendt, Peter Sagan, Chris Froome og Tom Dumoulin gående stille og roligt ind på scenen med sørgebind om armen, hvorefter de og publikum sendte deres bedste tanker mod Nice.

Som afslutning på seancen lagde de fire ryttere deres blomster på podiet som en smuk gestus til ofre og pårørende.

Overvejede at droppe etapen

Efter angrebet torsdag aften overvejede løbsledelsen hvor vidt fredagens etape skulle køres eller ej. Som bekendt blev det besluttet at afvikle etapen som planlagt, dog med en klar dæmper på støjniveauet.

Den beslutning er danske Christopher Juul Jensen enig i:

- Som atleter og verdenssportsfolk synes jeg, det er vigtigt, at vi fortsætter og viser vores respekt ved at fortsætte vores tur gennem Frankrig.

- For vores vedkommende er det den bedste måde, vi kan vise respekt for.

Trods det voldsomme angreb tøver han ikke med at køre videre i Tour de France.

- Det sætter nogle tanker i gang, men jeg også overbevist om, at det sætter tanker i gang hos de folk der tager de vigtigste beslutninger omkring sikkerheden.

Enkeltstarten blev vundet af hollandske Tom Dumoulin. Han var over et minut hurtigere end Chris Froome på andenpladsen.