VIDEO Umenneskelige Froome cementerer førstepladsen i Pyrenæerne

Christopher Froome kørte fra alt og alle på 10. etapes afgørende stigning uden for kategori.

Årets første etape i Pyrenæerne blev præcis så afgørende, som mange havde forudset. På Bastilledagen skulle rytterne ud på en 167 kilometer lang etape med tre indlagte kategori 4-stigninger, en spurt og den store finale på bjerget La Pierre-Saint-Martin.

Efter total splittelse i feltet på den afgørende stigning stak Chris Froome fra alle konkurrenter og kørte alene mod toppen, kun med Nairo Quintana i hælene, der aldrig kom i nærheden af Team Sky-kaptajnen.

Froome kørte derfor alene over målstregen i årets første bjergetape, som har været længe ventet og ikke mindst frygtet af mange ryttere. Chris Froome udbyggede dermed sin føring yderligere, hvor nærmeste konkurrent, Teejay Van Garderen, ligger 2,52 minutter efter ham.

Flere favoritter skuffede fælt

I takt med at feltet ramte den sidste stigning med 15,5 kilometer til mål, blev feltet nærmest splittet for alle vinde. Sidste års Tour-vinder, Vincenzo Nibali, gik helt kold 10 kilometer før toppen.

Kaptajnen på Tinkoff-Saxo, Alberto Contador, levede heller ikke op til rollen som favorit, da han ligeledes viste svaghedstegn og måtte give op i jagten på Froome og Quintana.

Franskmanden Pierrick Fédrigo fra FDJ stak afsted efter kun få kilometers kørsel, men blev hentet med omkring 12 kilometer hjem. Dermed fik vi heller ikke en fransk etapevinder på Bastilledagen i år. Sidst det skete var i 2005.

Du kan se afslutningen af 10. etape i videoklippet øverst i artiklen. Klippet er kommenteret af Henrik Liniger.

Facebook
Twitter