Vingegaard cykler fra verdensstjernerne, men ’Jonas er bare Jonas’, siger rørt kæreste

Jonas Vingegaards kæreste har svært ved at forstå, at danskeren med stor sandsynlighed skal på podiet i morgen.

Thyboen Jonas Vingegaard har ikke bare kørt Tour de France. Han har kørt et regulært tour de force gennem Frankrig de seneste tre uger.

Det betyder, at han søndag med stor sandsynlighed kan smide cykelskoene, træde op på podiet i Paris og lade sig hylde som årets næstbedste rytter i den franske rundtur - af mange også benævnt 'verdens hårdeste cykelløb'.

Det står klart, efter Vingegaard lørdag forsvarede sin podieplacering på årets næstsidste etape, en 30 kilometer flad enkeltstart.

Kort forinden havde han ringet til kæresten, Trine Marie Hansen, der havde givet ham en opmundtrende peptalk med ud på ruten, fortæller hun til DR.

- Jeg sagde bare til ham, at han var født til lide. Du skal ud og lide som aldrig før; Lid, lid, lid.

I morgen er det mere champagne end galop, når der køres paradekørsel mod Paris. Derfor er det meget sandsynligt, at danskeren forbliver nummer to helt frem til slutningen af Tour de France.

Et ganske uvirkeligt scenarie, siger Trine Marie Hansen, der allerede lørdag var taget fra Glyngøre til Paris med datteren Frida i klapvognen.

- Det er vildt rørende at se, hvordan Champs-Élysées er pyntet op. Der er mange mennesker, og allerede nu kan vi næsten mærke den stemning, der kommer til at være her i morgen. Det bliver så fantastisk, siger hun.

Men selvom det bliver en vild festivitas i byernes by, så tvivler hun på, at oplevelsen giver Jonas Vingegaard for mange nykker til Thy.

- Jonas er bare Jonas. Og det bliver han ved med at være, siger hun.

Herunder kan du høre, hvordan DR Sportens cykelkommentator Tobias Hansen vurderer Jonas Vingegaards Tour de France.

Næsten ikke til at forstå

Med til den franske hovedstad er også svigermor Rosa Kildahl, som de fleste måske kender fra Den Store Bagedyst i 2017.

Søndag er hun klar til at klappe andet end kager, når svigersønnen stryger ned ad den franske avenue sammen med resten af feltet.

I stedet bliver der nemlig heppet på Jonas Vingegaard til den store afslutningsfest.

- Oplevelsen vokser hver eneste dag, fordi det er gået så godt for ham i Tour de France. Det er næsten ikke til at forstå, at det er ’vores’ Jonas, der skal køre på Champs-Élysées.

Rosa Kildahl hepper på svigersønnen i Paris. (Foto: Lau Svensson)

En Jonas, der efterhånden tilhører hele cykelverdenen. For Vingegaard, Thyfonen eller bare Glyngehøvdingen, han har taget hele feltet med så kraftig en storm, at den kun kan være vestjysk.

Noget, der også er 'helt ufatteligt' for hovedpersonen selv, fortæller Trine Marie Hansen.

- Han ringede til mig igen efter enkeltstarten og græd i telefonen. Det var så vildt, og han kunne slet ikke selv forstå det. Det var så fantastisk.

Og nu står han altså dér efter at have trillet over de høje tinder i både Alperne og Pyrenæerne; Tæt ved afslutningen til sit første Tour de France, med en podieplads i sigte og på toppen af sin cykelkarriere.

Og derfor gør det ikke så meget, at der nu er mere end en kendis i familien, siger Rosa Kildahl.

- Jeg giver gerne stafetten videre til en verdensstjerne.

Du kan høre Jonas Vingegaard og resten af feltet køre mod Paris i morgen i Touren på P3 fra klokken 16.03.

Etapen kan også ses på TV2.

FacebookTwitter