Turtelduo gør parløb til mere end en disciplin: ’Det er fedt, når vi begge har succes’

Banerytterne Lasse Norman Hansen og Julie Leth har været kærester i tre år.

Julie Leth og Lasse Norman Hansen vandt begge guld i disciplinen parløb ved EM i banecykling. (Foto: Simon Wilkinson)

EM i banecykling blev én lang succes for Lasse Norman Hansen. Den 27-årige fynbo kunne rejse hjem fra mesterskaberne med tre medaljer i bagagen, men endnu vigtigere var nok, at kæresten, cykelrytteren Julie Leth, nu ikke længere er den eneste i husstanden, der kan kalde sig europamester.

- Julie har drillet mig med, at hun var den eneste, der har en EM-trøje hængende i skabet. Så det var fedt at råde bod på det og tage et par stykker med hjem fra det her mesterskab, fortalte Lasse Norman Hansen i Fodboldmagasinet på dagen, hvor han vandt guld i parløbet med makkeren Michael Mørkøv.

Blot 63 minutter før de danske herrers triumf havde Lasse Norman Hansens kæreste også kørt sig til guld i selv samme disciplin.

Sammen med Amalie Dideriksen lykkedes det nemlig Julie Leth, der til daglig kører for det danske landevejshold Biglia, at genvinde EM-guldet, som de også tog sig af i 2018.

- Generelt er det fedt at være der, når den anden har succes. At det så går op i en højere enhed, og vi begge får succes, det er bare fedt, sagde Leth.

Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen fejrer triumfen ved EM. (Foto: VINCENT JANNINK © Scanpix)

Rart med sparring

De to ryttere har dannet par i over tre år og nyder godt af hinandens erfaringer fra livet som professionelle.

- Lasse ser mine fejl. Det kan være irriterende at have en, der fortæller én om de fejl, men det er nu alligevel rart at have den sparring, har Julie Leth tidligere fortalt DR.

De har dog endnu til gode at kunne dele oplevelser fra OL.

Og til trods for guldmedaljen ved EM kan hverken Julie Leth eller Amalie Dideriksen vide sig helt sikre på at blive en del af den danske duo, der skal køre parløb ved legene i Tokyo til sommer.

Banerytteren Trine Schmidt, der sammen med Dideriksen og Leth udgør det samlede danske banelandshold, har nemlig også ambitioner om at blive en del af besætningen i parløbet.

Julie Leth og Amalie Dideriksen vandt EM-guld for andet år i træk. (Foto: VINCENT JANNINK © Scanpix)

Leth håber dog, at guldmedaljen ved EM i Holland kan være med til at sikre hende en billet til det forestående OL:

- Den succes, vi har haft, gør, at vi går efter at gøre det rigtig godt i Tokyo. Det handler om at holde næsen i sporet og blive ved med at arbejde hårdt, for alle vores konkurrenter kommer til at højne deres niveau. Så vi må ikke lade det her resultat stige os til hovedet, så vi kommer stærkere end nogensinde i Tokyo, siger Julie Leth.

Lasse Norman Hansen deltog både ved OL i 2012 og 2016. I London kørte han sig til en guldmedalje i disciplinen Omnium, mens han fra OL i Rio for tre år siden kunne rejse hjem med to bronzemedaljer.

- Jeg er mere forberedt end Julie på, hvad der venter ved et OL, men vi har hinanden at sparre med, så jeg vil prøve at forberede hende på oplevelsen hjemmefra, siger Lasse Norman Hansen, der udover EM-guldmedaljen i parløb også nappede guld med fire-kilometerholdet og vandt bronze i Omnium.