Tyler Hamilton: Armstrong var dopet

Tyler Hamilton beskylder sin tidligere holdchef Lance Armstrong for dopingmisbrug i 1999 i Tour de France.

Tyler Hamilton er selv dømt for brug af doping. Han undskyldte sig i sin tid med, at det var fordi han havde sin ufødte tvillingebror i kroppen... (Foto: Doug Pensinger © Scanpix)

Lance Armstrong var dopet med epo og testosteron, da han i 1999 vandt Tour de France.

Det siger den amerikanske cykelrytters tidligere holdkammerat, Tyler Hamilton søndag i tv-programmet "60 Minutes" på den amerikanske tv-station CBS.

- Han (Armstrong, red.) indtog alt, hvad vi indtog. Der var epo, testosteron... en blodtransfusion. Jeg så epo i hans fryser. Jeg så ham indsprøjte det mere end en gang, ligesom alle os andre, ligesom jeg gjorde mange, mange gange siger han i et uddrag fra tv-programmet.

Lance Armstrong afviser beskyldningerne på sin twitter-side.

- 20+ års karriere. 500 dopingkontroller overalt i verden i og udenfor konkurrencer. Og aldrig en positiv test. Jeg overlader hermed min sag til retten, skriver Lance Armstrong.

Det er ikke første gang, at Lance Armstrong bliver anklaget for brug af doping. Også landsmanden Floyd Landis er tidligere kommet med beskyldninger mod Mr. Tour de France. Syv gange vandt Armstrong det franske etapeløb.

Tyler Hamilton vandt guldmedalje i tidskørslen i 2004 ved OL i Athen. Han fik lov at beholde sin medalje, selv om han efterfølgende blev testet positiv for bloddoping, fordi laboratoriet fejlagtigt destruerede B-prøven af hans blod.

I 2005 fik Hamilton to års karantæne, da han blev testet positiv for en blodtransfusion. 2002-04 kørte han for Bjarne Riis' CSC Tiscali, hvor han blev nummer fire i Tour de France og vandt Liege-Bastogne-Liege.

Facebook
Twitter