Tysk tv skal vise Tour de France

Den tyske tv-station bryder reglerne, hvis den vælger at droppe sine direkte tranmissioner fra Tour de France, lyder det fra magtfuld tv-sammenslutning.

Stefan Schumacher fra Gerolsteiner var en af de ryttere, der blev testet positiv i Tour de France 2008. (Foto: Oliver Weiken © Scanpix)

Efter de seneste dopingsager, hvor både tyske og østrigske ryttere var involveret, truede de tyske tv-stationer ARD og ZDF med at stoppe den direkte transmission fra Tour de France.

Men den går ikke mener, Fritz Pleitgen, der er præsident for den magtfulde europæiske samarbejdsorganisation indenfor tv og radio, EBU.

Brud strider mod reglerne

Pleitgen begrunder det med, at begge tv-stationer er bundet af kontraktlige forpligtigelser med Tour-arrangøren, ASO, frem til 2011.

- Både ARD og ZDF skrev i januar under på kontrakter, der dækker perioden 2009-2011 for et beløb på seks millioner euro om året, slår Fritz Pleitgen fast.

EBU-præsidenten understreger samtidig, at ARD's forsøg på at bryde kontrakten med Tour de France-arrangørerne strider mod EBU's regler.