UCI kigger nærmere på motordoping

Præsidenten for det internationale cykelforbund, Pat McQuaid, diskuterer spørgsmålet om indbyggede motorer på et møde i den kommende uge.

Verdensmesteren på enkeltstart, Fabian Cancellara, er så hurtig, at nogle anklager ham for at have en ekstra motor indbygget i sin cykel. (Foto: Doug Pensinger © Scanpix)

Både ryttere og sportsdirektører har afvist rygterne om snyd i form af indbyggede motorer i landevejscykler som latterlige. Ikke desto mindre bliver de taget alvorligt af præsidenten for den internationale cykelunion (UCI), Pat McQuaid.

Han siger ganske vist til nyhedsbureauet AP, at han ikke tror, at ryttere har snydt sig til ekstra pedalkraft. Alligevel vil han diskutere problemet, når han i næste uge skal mødes med en række cykelproducenter.

- Vi vil være sikre på, at UCI er i stand til at følge med, efterhånden som udviklingen af batterier til cykler tager fart, siger han.

McQuaid mener dog ikke, at det med den nuværende teknologi kan lade sig gøre at skjule en hjælpemotor og frem for alt et batteri i en racercykel.

- De er stadig ikke usynlige. Indtil nu har vi set, at batterierne er på størrelse med en pose sukker, siger han.