Utrolige Froome i majestætisk præstation: Tager Giroens kongeetape og førertrøje

Chris Froome gik i udbrud med 80 kilometer igen og så sig derfra ikke tilbage, før han krydsede målstregen.

Chris Froome leverede en af de bedste præstationer i mange år på kongeetapen i årets Giro d'Italia. (Foto: LUK BENIES © Scanpix)

Chris Froome (Sky) viste fredag, at han har timet sin form perfekt i dette års Giro d'Italia.

På 19. etape kørte Tour de France-vinderen resten af det samlede klassement i smadder, da Froome vandt bjergetapen så suverænt, at han kørte sig i den lyserøde førertrøje i en gevaldig magtdemonstration.

Froome kørte 80 kilometers solokørsel i slaget i Alperne, hvor han vandt sin anden etape i årets udgave af løbet på en bedrift, der sandsynligvis vil blive husket længe

Etapen var kaldt for løbets kongeetape, og den blev en ordentlig kæberasler til Simon Yates (Mitchelton-Scott), der førte i det samlede klassement inden etapen.

Yates kunne slet ikke være med fredag og udspillede sin chance i kampen om den samlede sejr på en dag, hvor Tom Dumoulin (Sunweb) på andenpladsen også blev kørt bagud af dansen af Froome.

Briten har dermed lagt grunden til at fuldføre sit projekt om at vinde både Giro d'Italia og Tour de France i denne sæson.

Rytterne skulle over fire bjerge fredag og tilbagelægge 184 kilometer fra Venaria Reale til Badonecchia, hvor målstregen ventede på toppen af bjerget Jafferau.

/ritzau/

Facebook
Twitter