Uttrup Ludwigs holdkammerat vinder 8. etape i Giro Rosa

Tingene er ikke gået Cecilie Uttrup Ludwigs vej i årets Giro Rosa, men i dag kunne hun glæde sig over sejr til holdkammerat.

Annemiek Van Vleuten beholdte sin lyserøde førertrøje, selvom det ikke blev til endnu en etapesejr på 8. etape. (Foto: Pro Shots Photo Agency © Pro Shots)

Engelske Elizabeth Banks kunne i dag køre alene over målstregen på 8. etape af cykelløbet Giro Rosa.

Syv kilometer før målbyen Maniago, vristede Team Bigla-rytteren sig fri af det 10-mands-udbrud, hun sad i, og kørte en sejr hjem til danske Cecilie Uttrup Ludwig og de øvrige holdkammerater.

Den lyserøde trøje angreb forgæves

De første 61 kilometer forløb med et samlet felt, hvor adskillige udbrud blev lukket ned, men da rytterne ramte kategori 2-stigningen Forcella di Pala Barzana åbnede løbets førende rytter, Annemiek Van Vleuten, etapen op med et solo-angreb.

Det betød, at feltet i en periode jagtede den lyserøde førertrøje, som sad alene i front, men den dominerende hollænder blev dog hentet igen på det flade stykke efter stigningen.

Og det gav muligheden for, at Elizabeth Banks sammen med ni andre ryttere kunne sætte et kontraangreb ind, der altså endte med en etapesejr til englænderen og Team Bigla.

Nummer to på etapen blev Leah Thomas, som kører på samme hold som Banks og Uttrup Ludwig.

Cecilie Uttrup Ludwig startede Giro Rosa flot, men indtil videre er Team Biglas største bedrift dagens etapesejr til Elizabeth Banks. (Foto: Cervelo Bigla © Cervelo Bigla)

Uændret klassement

Selvom Annemiek Van Vleuten måtte se sit eget udbrud løbe ud i sandet, så får etapens resultat ikke betydning i toppen af klassementet.

Van Vleuten har stadigvæk et fast greb i den lyserøde førertrøje, hvor hendes nærmeste konkurrent er landsmanden Anna van der Breggen (Holland), som er 4 minutter og 8 sekunder efter, og på tredjepladsen ligger Katarzyna Niewiedoma (Polen), som er 4 minutter og 23 sekunder efter.

Cecelie Uttrup Ludwig er fortsat udenfor top 10 forud for løbets to sidste etaper.

Hun befinder sig på en samlet 12. plads med over otte minutter op til Annemiek Van Vleuten.

Facebook
Twitter