Valgren efter Amstel-triumf: 'Fuglsang gjorde de andre trætte'

Michael Valgren vandt søndag cykelløbet Amstel Gold Race, men han tilskriver sit hold meget af æren.

Michael Valgren tog søndag karrierens største sejr, da han kom først over målstregenj i Amstel Gold Race. (Foto: Marcel Van Hoorn © Scanpix)

- Hvis heldet er med mig og benene er gode, så kan jeg gå hele vejen.

Sådan lød spådommen fredag fra Astana-rytteren Michael Valgren inden Amstel Gold Race, og søndag viste han, at han mente hvert et ord, da han tog sin anden store sejr i denne sæson og kom først over målstregen i klassikeren.

Valgren var holdkaptajn sammen med Jakob Fuglsang, og dagens vinder var efter sejren hurtig til at sende roser videre til sine holdkammerater.

- Vi var stærke i dag. (Laurens, red.) De Vreese arbejdede hårdt, (Omar, red.) Fraile hjalp mig, og til sidst satte Fuglsang finalen op for mig. Fuglsang var stærk og gjorde de andre trætte, så jeg kunne angribe. Andet forsøg var det rette. Det var stort, siger Valgren i vinderinterviewet efter løbet.

Fuglsang og Valgren sad mod løbets slutning i en gruppe, der blandt andre talte store navne som Peter Sagan og Alejandro Valverde.

Fuglsang kørte væk på sidste stigning, men Valverde kørte danskeren op, inden Valgren angreb med fire kilometer igen.

Sagan indledte jagten, og kørte danskeren op, men Valgren slog til endnu en gang med to kilometer igen.

Danskeren slap væk og endte med at sikre den store sejr, da Mitchelton-Scott-rytteren Roman Kreuziger ikke kunne røre ham i spurten.

I februar vandt 26-årige Valgren et andet stort løb, da han sejrede i løbet Omloop Het Nieuwsblad.

Facebook
Twitter