Valgren før Amstel Gold Race: 'Jeg kan gå hele vejen'

Michael Valgren har været på tour-rekognoscering med Jakob Fuglsang, mens han samtidig gør klar til løbet, der gav ham gennembruddet på den store scene.

- Jeg glæder mig til at køre et af mine yndlingsløb, og jeg føler mig klar og synes, at mine muligheder ser gode ud, siger Valgren. (Foto: YORICK JANSENS © Represented by ZUMA Press)

Den 26-årige danske cykelrytter Michael Valgren er for alvor trådt ind på den helt store cykelscene.

Det slog han fast, da han i februar vandt løbet Omloop Het Nieuwsblad foran en række store stjerner.

Og i denne sæson føler Astana-rytteren sig generelt fysisk stærkere end nogensinde før. Derfor går han ind til forårsklassikeren Amstel Gold Race med høje forventninger og en stor tro på sig selv.

- Jeg skal ud og køre med om sejren.

- Hvis heldet er med mig og benene er gode, så kan jeg gå hele vejen. Jeg har vist, at jeg har det, der skal til for at køre væk til sidst, siger han til DR Sporten.

Løbet, der køres på søndag, er noget specielt for Michael Valgren, da han i 2016 tog en andenplads i løbet, der dermed startede hans gennembrud i cykelverdenen.

- Jeg glæder mig til at køre et af mine yndlingsløb, og jeg føler mig klar og synes, at mine muligheder ser gode ud, siger han.

Selvtillid og fysik er i top

Michael Valgren har senest markeret sig flot i i klassikeren Flandern Rundt, hvor han kørte ind på en fjerdeplads efter et løb med flere gode aktioner fra danskeren.

Han har dermed fået en rigtig fin optakt til Amstel Gold Race.

- En sejr og en fjerdeplads i Flandern giver super meget selvtillid, men det giver også noget pres, siger han.

Den gode form kommer blandt andet som følge af en omlægning af træningen, som hans træner Rune Larsen har udviklet. Her fokuseres der mere på kvalitet frem for kvantitet.

- Jeg træner bedre i forhold til de andre år. Jeg har tit været træt i andre cykelløb, fordi jeg har trænet for meget, men i år har jeg lyttet mere til min krop, og det virker åbenbart.

- Jeg er helt sikkert blevet en stærkere rytter, siger han.

Rekognoscering med Jakob Fuglsang

For cykelholdet Astana er et af sæsonens store mål, at Valgrens danske holdkammerat Jakob Fuglsang skal levere et topresultat ved sommerens Tour de France.

I år går Touren blandt andet igennem en del af ruten fra Paris-Roubaix, hvor der skal tilbagelægges 15 pavéafsnit med brosten, der i alt strækker sig over 21,7 kilometer.

Og her bliver Michael Valgren en af Fuglsangs allervigtigste hjælpere. Derfor har de to danskere sammen med to andre holdkammerater i denne uge været på rekognosceringstur på ruten.

  • Michael Valgren (tv.) og Jakob Fuglsang (th.) med to holdkammerater fra Astana-holdet.
  • Michael Valgren tester ruten.
  • Jakob Fuglsang tester, hvilket lufttryk han skal have i dækkene til sommerens Tour de France.
1 / 4

- Den kommer på 9. etape, så folk er allerede mærket og vil nok få rigtig ondt i benene, så det bliver en super hektisk etape.

- Det er sådan en etape, man ikke kan vinde Touren på, men man kan tabe den, og det er det, vi skal undgå med Jakob, siger Michael Valgren.

Han kommer desuden med en opløftende vurdering af Jakob Fuglsangs nuværende form.

- Han så skide godt ud, han var flyvende.

I videoen herunder kan du høre Michael Valgren fortælle om brostensforberedelserne frem mod Tour de France til sommer.

FacebookTwitter