Valgren glæder sig til en sæson med flere hjælperyttere

Danmarks højest rangerende mandlige cykelrytter regner med at få en mere klar kaptajnrolle på sit nye hold Team Dimension Data.

Michael Valgren Andersen sluttede 2018-sæsonen på en 12. plads på verdensranglisten. FOTO / ANP / Marcel van Hoorn / Netherlands OUT (Foto: Marcel Van Hoorn © Scanpix)

Efter en succesfuld sæson på Astana-holdet, der blandt andet bød på sejre i Omloop Het Nieuwsblad og den prestigefyldte klassiker Amstel Goldrace, har Michael Valgren valgt at skifte til sydafrikanske Team Dimension Data.

Holdets taktiske oplæg kommer til at satse på færre ryttere, og Michael Valgren regner derfor med, at han komme til et være det afgørende våben på holdet i de løb, som han satser på.

- Det er ikke, fordi Astana ikke gav mig muligheder, men vi havde måske lidt for mange kaptajner, så man måtte lidt klare tingene selv, hvis man ville skabe et resultat, siger Michael Valgren til Cyclingnews.

Udsigten til dedikerede hjælperyttere var også en af de første ting, som det sydafrikanske holds sportsdirektør Rolf Aldag brugte som lokkemiddel for at tiltrække den danske stjernerytter.

- Dimension Data kom med et tilbud, og jeg talte med Rolf Aldag. Jeg kunne tydeligt se min rolle på holdet, og hvordan de ville bruge ryttere til at hjælpe mig. Holdet var ivrige efter at få mig, og de viser mig stor tillid, forklarer han i samme interview.

Den tillid og hjælp skal give danskeren muligheden for at skabe resultater i forårsklassikerne og forhåbentlig give ham den form, der skal til for at køre med om medaljerne ved VM.

- Danmark har aldrig vundet VM. Matti Breschel er blevet nummer to og tre. Måske kan det blive mig næste gang. Næste år bliver det mig, siger Michael Valgren.

Facebook
Twitter