Valgren har aldrig haft så ondt i benene: ’Havde lyst til at stå af og trække cyklen’

Michael Valgren gav alt i jagten på verdensmesterskabet, men mødt bogstaveligt talt en mur kort før målstregen.

Michael Valgren blev nummer syv ved VM i Innsbruck.

Det var svært med den danske klaphat på hovedet ikke at tænke tanken ’bliver Valgren verdensmester nu?’, da han var alene i angreb med godt ti kilometer til mål og havde et godt stykke ned til konkurrenterne.

Men de 30 sekunder, som Michael Valgren var foran de jagtende stjerner, blev hurtigt hentet ind, da stigningsprocenterne for alvor tog fat på den berygtede Höttinger Höll-stigning med ti kilometer til målstregen.

- Jeg er træt nu. Jeg tror aldrig, at jeg har haft så ondt i benene, som jeg har nu. Sidste gang var måske ved Flandern Rundt tidligere på året. Det er en træls og rar følelse, fordi man ved, at det er det, der skal til for at sidde med i finalerne. Det er fedt at være med i toppen på sådan en hård omgang her, forklarer Michael Valgren.

- Jeg prøver at køre et tempo, som jeg tror, at jeg kan holde. Den var ikke så stejl i starten, men jeg løb tør for kræfter. Der havde jeg krampe op til begge ører, men jeg prøvede, siger han.

Stigningen ramte de 28 procent, som tydeligvis gjorde ondt på andre end bare Valgren. Danskeren blev overhalet af blandt andre den nykårede verdensmester Alejandro Valverde, men fik alligevel kæmpet sig ind på en syvendeplads.

- Hvis der ikke havde været mennesker og tv på, så havde jeg også stået af og trukket min cykel op. Det var virkelig ikke sjovt, og jeg havde næsten ikke gear til det. Det var sgu modbydeligt, forklarer Michael Valgren.

- Vi kan være meget tilfredse med vores indsats. Vi kører et godt cykelløb, og i sidste ende er det bare den stærkeste, som vinder. Man må bare tage hatten af for Alejandro Valverde, lyder det fra danskeren.

Valverde vandt guld foran Romain Bardet og Michael Woods, og veteranen var selvfølgelig lykkelig over sin sejr.

- Det var min største drøm at blive verdensmester. Jeg har grædt mange gange efter et cykelløb, men dette var helt klart det mest følelsesladede øjeblik.

- Jeg har altid jagtet VM-sejren. Jeg har seks medaljer fra tidligere, men ingen af dem var af guld. Det føles helt utroligt endelig at få den, siger Alejandro Valverde.

Facebook
Twitter